Oficiální web florbalového klubu Chomutov
14.06.2020 | Redakce

Chomutov v Poháru vyzve tři superligové celky. Ligu zahájí doma s Havířovem

Chomutov v Poháru vyzve tři superligové celky. Ligu zahájí doma s Havířovem
C H O M U T O V - V neděli 14. června proběhl v Brně tradiční losovací aktiv celostátních soutěží, který nastavil jízdní řád všem nejvyšším ligám a také Poháru Českého florbalu. V něm se Chomutov opět představí ve vrcholové části, kde v základní skupině vyzve hned tři celky ze Superligy! Soutěž pak odstartuje v sobotu 5. září na domácí palubovce proti Slovanu Havířov.

1. liga mužů

Přestože loňská sezóna byla ukončena bez sestupů i postupů, doznala startovní listina druhé nejvyšší soutěže mužů jedné změny. Práva podat přihlášku nevyužil oddílu 1.FBK Rožnov pod Radhoštěm, místo kterého bude nově v 1. lize startovat celek FBC Letka hrající své domácí zápasy v Ostravě.

Liga odstartuje hned prvním zářijovým víkendem a Chomutov na úvod přivítá Slovan Havířov. Hned ve druhém kole čeká Severočechy cesta k výše zmíněnému nováčkovi a v kole třetím naopak vyrazí Petrovice na chomutovskou palubovku.

Utkání 6. kola na hřišti Kladna proběhne netradičně ve středu 21. října dopoledne v rámci druhého ročníku projektu School match. V uplynulé sezóně si výhru po samostatných nájezdech odvezli Chomutovští a domácí Kanonýři prahnou po odvetě.

Stejně jako loni připravuje Florbal Chomutov ve spolupráci s Black Angels výjezdní utkání Superligy, které by mělo proběhnout v Městské sportovní hale ve druhé polovině sezóny.

Očekávané bude jistě také derby proti Ústí nad Labem, které se uskuteční nejprve v listopadu u soupeře, odveta proběhne v únoru v Chomutově.

Pohár Českého florbalu mužů

Velkým lákadlem pro fanoušky bude ještě před startem soutěže jistě také Pohár Českého florbalu. Chomutov se opět účastní tzv. vrcholové části, která se uskuteční v srpnu a účastní se jí 14 celků Superligy a nejlepších 6 družstev z 1. ligy. Florbal Chomutov v základní skupině změří síly se severočeskými celky FBC Liberec, FBC Česká Lípa a také s pražským Tatranem Střešovice. První dva zápasy se odehrají na domácí palubovce.

Ostatní soutěže

Rozlosovány byly také další celostátní soutěže. Rozpisy utkání tak už znají kromě mužů také ženy, muži B, junioři a dorostenci.

KE STAŽENÍ:

Ligové soutěže

Pohárové soutěže

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři