Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce, foto: Zuzana Russeová | 06.11.2011

Šlágr kola nabídl kvalitní florbal, favorit z České Lípy otáčel výsledek až v poslední třetině

Šlágr kola nabídl kvalitní florbal, favorit z České Lípy otáčel výsledek až v poslední třetině
C H O M U T O V - Po sérii čtyř vítězství, která znamenala posun až na třetí místo ligové tabulky, odcházeji chomutovští florbalisté ze zápasu bez bodového zisku. Stalo se tak na domácí palubovce v souboji s druhým týmem FBC Česká Lípa. Přestože domácí odehráli velmi dobrý zápas a ještě v jeho polovině vedli nad favoritem soutěže 4:2, nakonec odešel poražen v poměru 5:7.
7.kolo, neděle 6.11.2011, 18:00
Florbal Chomutov
-
FBC Česká Lípa
5:7 (3:2, 1:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 4. Nepovím, 10. Boháček (Nový), 13. Bendl (Novotný), 26. Novotný (Boháček), 53. Kämpf (Novotný) - 5. Karel (Jirsa), 10. Jirsa, 31. Tichý, 42. Jirsa (Tichý), 44. Mlejnek, 49. Meljnek (Merlíček), 53. Merlíček.
Rozhodčí: Polanský, Kučera. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 33:45. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:7, 5:7.
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Kešner, Silovský, Novotný - Morava, Fokt, Kämpf - Nepovím, Mimra, Dudek - Bendl, Boháček, Nový (C)
FBC Česká Lípa: Mayer - Vnuk, Jeřábek, Mlejnek (C), NOvák, Marhan, Tichý, Karel, Merlíček, Tregner, Jirsa, Smolnický, Veber, Rozman


Šlágr kola, utkání druhého týmu a velkého aspiranta na postup České Lípy se třetím týmem aktuální ligové tabulky Chomutovem. Do hlediště si na šestou hodinu večerní našla cestu necelá stovka diváků, která vytvořila utkání velmi důstojnou kulisu.

Domácím opět vyšel vstup do utkání a již ve 4. minutě trestal chybnou rozehrávku hostů nekompromisní střelou nad rameno brankáře Petr Nepovím - 1:0. Netrvalo však dlouho a hosté vyrovnali zásluhou Karla. V 10. minutě bylo poté nařízeno po faulu před chomutovskou brankou trestné střílení, které hostující Jirsa zkušeně proměnil - 1:2. V téže minutě, dokonce o pouhých sedm vteřin později bylo však opět vyrovnáno. Radost na domácí střídačce i v hledišti způsobila krásná souhra kapitána Nového se zakončujícím Janem Boháčkem - 2:2. A aby zvratů nebylo málo, převážil misky vah na stranu Chomutova Michal Bendl, který ve 13.minutě skóroval na 3:2. Tímto výsledkem také skončila první třetina.

Po přestávce se hra začala přelévat ze strany na stranu a dlouho dominovali brankáři. Až ve 26. minutě rozehrávali domácí standartní situaci, kterou chladnokrevně zakončil Tomáš Novotný - 4:2. Hosté však vyrovnali o pět minut později, když přesilovou hru využil Tichý - 4:3. A to ještě měli hráči České Lípy k dobru další trestné střílení, které tentokrát tváří v tvář brankáři Burdovi neproměnil Jirsa. Po dvou třetinách tak stále domácí vedli o jednu branku.

Hned v úvodu třetího dějství se ale Jirsa přeci jen prosadil, když využil přesilovou hru pouhé 4 vteřiny před jejím vypršením - 4:4. A mohlo být ještě hůř. Dvacet vteřin poté se pískalo třetí trestné střílení proti domácím. Tentokrát se k němu postavil Karel, ale domácí gólman Burda své spoluhráče opět podržel. Jenže následnou přesilovou hru hosté přeci jen využili, opět těsně před jejím koncem se trefil Mlejnek - 4:5. Na další dvě branky soupeře reagoval až v 53. minutě snížením Tomáš Kämpf - 5:7. Ani přes veškerou snahu se už ale domácím nepodařilo gólové manko smazat a po čtyřech vítězstvích v řadě tentokrát odešli bez bodů.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (Chomutov): Odehráli jsme dobré utkání, hráči se drželi taktických pokynů a dlouho jsme se drželi v naději na bodový zisk. Svým hráčům děkuji a soupeři blahopřeji k vítězství.

Lukáš Mlejnek (kapitán České Lípy): První polovina zápasu nebyla z naší strany příliš povedená. Zbytečné chyby v obraně, malé nasazení a jak už bývá zvykem, nedůraz v brankovišti. Chomutov všechny chyby nekompromisně trestal a předváděl velice slušný florbal. Ovšem tři proměněné přesilové hry a brzké vyrovnání na začátku třetí třetiny nám vlily krev do žil a ukázali jsme, jak se bojuje o tři body, které jsme nakonec zaslouženě získali.



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři