Oficiální web florbalového klubu Chomutov
28.08.2010

Detail zápasu

POH1, sobota 28.8.2010, 17:45
FK Slovan Jindřichův Hradec
-
Florbal Chomutov
0:6 (0:1, 0:0, 0:5)
Branky a nahrávky: 10. F.Prášil (Šveiger), 36. Novotný (Bendl), 38. Borovička (Nový), 39. Fokt (Bendl), 40. Holý (Fokt), 44. Nový (Morava).
Rozhodčí: Andrea, Rubáš. Vyloučení: 2:5, navíc T.Prášil (CHM) 5 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 26. Střely na branku: 12:29.
FK Slovan Jindřichův Hradec: Vorkemus - Albert, Klimeš, Hřebíček, Holoubek, Hájek, Holický, Šimek, Víta, Večeřa, Vaňásek, Porochotskyi
Florbal Chomutov: Vlček - Pačmag, Holý, T.Prášil, Maštalířský, Silovský, Novotný - Kämpf, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový (C) - F.Prášil, Šveiger


Druhý zápas postavil chomutovským do cesty třetiligového soupeře z jihu Čech - FK Slovan Jindřichův Hradec. Utkali se tedy dva týmy, které se ve svých úvodních duelech střelecky trápily.

Lépe se s tím začali vyrovnávat v černém hrající florbalisté FbC 98 Chomutov, které poslal do vedení brankou při vlastním oslabení František Prášil - 1:0. Hra v oslabení byla vůbec pro domácí hráče typickou pozicí v prvních dvou třetinách. Na přelomu prvních dvou třetin bránili čtyřminutové oslabení, které po přestávce ještě znásobilo další vyloučení ohodnocené výší 5 minut. Celkem tedy měli hráči Jindřichova Hradce k dispozici 8 minut nepřetržité početní výhody, místy i dvojnásobné. Nevytvořil si však žádnou výraznější šanci. Chomutovští hektickou třetinu ustáli bez úhony.

I poslední část začínal FbC 98 ve čtyřech. Naopek ve 36. minutě měl k dispozici dvoji jedinou přesilovou hru a dal soupeři lekci z produktivity. Nejprve vytvořila tlak druhá pětka a následně ji přetavil v branku přesnou střelou Tomáš Novotný - 2:0. Jeho trefa odstartovala úsek 195 vteřin, během kterých Chomutovští čtyřikrát udeřili. V čase 37:57 zvyšoval Marek Borovička na 3:0, o minutu později přidal čtvrtý zářez Daniel Fokt a černý úsek hry pro soupeře dokonal milimetrovou ranou Daniel Holý 5:0. O výsledku bylo téměř rozhodnuto a nezměnil na tom nic ani oddechový čas. Ještě dvě minuty před koncem upravil výsledek na konečných 6:0 kapitán týmu Filip Nový.

Po prvním hracím dni se tak FbC 98 Chomutov usadil v čele své skupiny bez ztráty bodu při skóre 10:1.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (trenér Chomutova): „V zápase jsme si trochu neplánovaně vyzkoušeli hru v oslabení. Přesilovky hrály klíčovou roli, určitě zlomovým momentem bylo naše osmiminutové nepřetržité oslabení, které jsme odehráli velmi dobře. Musím se trochu hráčů zastat, protože si nemyslím, že bychom byli natolik nedisciplinovaní, abychom inkasovali 15 trestných minut za zápas. Definitivně se zápas zlomil ve třetí třetině, kdy jsme skórovali čtyřikrát během tří minut.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři