Oficiální web florbalového klubu Chomutov
28.08.2010

Detail zápasu

POH1, sobota 28.8.2010, 15:15
Florbal Chomutov
-
TJ Tatran Sedlčany florbal
4:1 (0:0, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 24. Pačmag (Fokt), 35. Kämpf (Fokt), 38. Bendl (Fokt), 43. Novotný - 37. Kůt (Hodys).
Rozhodčí: Andrea, Rubáš. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: 37:10. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Holý, T.Prášil, Maštalířský, Silovský, Novotný - Kämpf, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový - F.Prášil, Šveiger
TJ Tatran Sedlčany florbal: Tesař - Sůsa, Kůt, Stibor, Hloupý, Hodys, Přasličák, Krejčí


Poslední prázdninový víkend patřil v chomutovské Městské sportovní hale florbalu. Konala se zde jedna ze základních skupin 1.kola Poháru České florbalové unie. Hráči FbC 98 Chomutov přivítali na úvod bojů Soupeře ze Středních Čech TJ Tatran Sedlčany.

Utkání se odehrávalo téměř výhradně pod taktovkou domácích, kteří si s pravidelnou přesností vytvářeli gólové příležitosti. Jenže branka soupeře jim zůstávala dlouho zakletá a hráči se předháněli, kdo spálí vyloženější šanci. Pouze proto skončila první třetina bez branek. Po přestávce se obraz hry nezměnil. Ve 24. minutě sice prolomil bezbrankový stav přesně mířenou ranou z první Marek Pačmag - 1:0. Jeho trefa však byla na dlouho poslední, která rozvlnila brankovou síť.

Více branek přinesla až poslední třetina. Nejprve Tomáš Kämpf zvyšoval na 2:0. Hosté následně využili jednoho z oken v chomutovské obraně, kterých v závěru zápasu nebylo málo, a korigovali na 1:2. Severočeši však odpověděli bleskově zásahem Michala Bendla, který vrátil svému týmu dvoubrankové vedení - 3:1. Definitivní přítrž nadějím hostů na bodový zisk pak učinil dvě minuty před koncem Tomáš Novotný - 4:1.

I přesto, že v prvním zápase stříleli slepými, vytěžili hráči FbC 98 z prvního pohárového klání plný počet tří bodů.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (trenér Chomutova): „I vzhledem k malému počtu hráčů soupeře jsme měli v utkání hodně prostoru pro rozehrávku a hrálo se více méně na jednu branku. Bohužel naše koncovka byla tristní, což se nám málem v závěru vymstilo, když měl soupeř několik příležitostí k rychlým protiútokům. Důležitý byl rychlý gól na 3:1, který nám po inkasovaném gólu umožnil zase trochu lépe dýchat a odehrát závěr bez velkého dramatu.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři