Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 13.08.2010

Základní skupinou prošli hráči Chomutova bez ztráty bodu, na řadě jsou vyřazovací boje

Základní skupinou prošli hráči Chomutova bez ztráty bodu, na řadě jsou vyřazovací boje
C H O M U T O V - Tři zápasy, tři vítězství! To je dosavadní bilance florbalistů FbC 98 Chomutov na turnaji Czech Open 2010. V sobotu dopoledne zakončili základní skupinu vítězstvím nad švýcarským UHT Zürich Dragons 3:1 a povrdili své vítězství v úvodní fázi turnaje. Nyní začínají vyřazovací boje, soupeře chomutovských určí předkolo, které se hraje v sobotu ráno. Bude jím jeden z celků 1.MVIL Ostrava nebo Playmakers Prostějov.
CO, pátek 13.8.2010,
UHC Dragons Zürich (SUI)
-
Florbal Chomutov
1:3 (0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Morava (Borovička), 8. T.Prášil (Havel), 22. Morava (Nový).
Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 18. Průběh utkání: 0:3, 1:3
Florbal Chomutov: Vlček - Pačmag, Kämpf, T.Prášil, Maštalířský - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový - Tattermusch, Dudek


Do posledního zápasu ve skupině nastoupili chomutovští florbalisté bez Františka Prášila, který léčil zraněný kotník ze závěru předchozího utkání. Zato soupeř ze Švýcarska Zürich Dragons oproti svému prvnímu zápasu na turnaji vyrukoval s novými hráči.

První poločas vyzněl jednoznačně pro hráče ze severu Čech, kteří předčili soupeře nejen v poměru držení míče, ale také v počtu vyložených šancí. Trpělivost v rozehrávce také přinášela růže v podobě jednoduchých kombinací, zakončených gólovými střelami. Do černého mířili v prvních 15ti minutách Martin Morava a Tomáš Prášil - 2:0.

I ve druhém poločase si hráči v černých dresech udržovali mírnou herní převahu a ve 22. minutě ji podpořil další trefou Martina Moravy - 3:0. Nutno podotknout, že při lepší mušce mohlo míčků v síti švýcarských hráčů skončit nepoměrně více. Až v samotném závěru soupeř snížil, čímž zapříčinil pouze úpravu výsledku na 3:1. Na vítězství hráčů FbC 98 Chomutov již nic nezměnil.

Nyní čekají borci ze severu Čech na svého soupeře pro vyřazovací boje. Bude jím vítěz zápasu 1.MVIL Ostrava - Playmakers Prostějov, který se hraje v sobotu ráno od 8:00. Chomutovští mají svůj zápas na programu poté ve 12:30 v hale Tatranu Střešovice.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři