Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 12.08.2010

Výhrou nad Prostějovem si muži s předstihem zajistili vítězství v základní skupině

Výhrou nad Prostějovem si muži s předstihem zajistili vítězství v základní skupině
C H O M U T O V - Ráno zdolali maďarský celek Catroon Heroes 3:1. Ještě ve stejný den večer nastoupili chomutovští florbalisté na turnaji Czech Open ke svému druhému vystoupení. Tentokrát v nové hale Třebešín narazili na houževnatého soupeře z Prostějova. Zápas měl hodně napovědět o konečném umístění obou celků v základní skupině. Po tvrdém boji byli šťastnější Chomutovští. Nejenže zvítězili 3:2, ale díky výsledku druhého utkání si také s předstihem zajistili první místo ve skupině.
CO, čtvrtek 12.8.2010,
SK K2 Sportcentrum Prostějov
-
Florbal Chomutov
2:3 (1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Fokt (Havel), 5. Morava (Borovička), 25. Morava (Maštalířský).
Vyloučení: 2:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Florbal Chomutov: Vlček - Pačmag, Kämpf, T.Prášil, Maštalířský - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový (C) - F.Prášil, Tattermusch, Dudek


Zápas vítězných celků z ranních utkání měl velmi výrazně napovědět o tom, jak se bude dále vyvíjet situace ve skupině. Družstvo Prostějova v ranním utkání přejelo nevýrazné Švýcary 8:0 a tak se dal očekávat tuhý boj. To se také bezezbytku potvrdilo. Začali jsme lépe a už v první minutě nás přesně mířenou střelou poslal do vedení Daniel Fokt - 1:0. Přišlo však vhazování a do několika vteřin bylo vyrovnáno na 1:1. Zbytek prvního poločasu se odehrával v poněkud divokém tempu. Dokázali jsme sice znovu jít do vedení zásluhou Martina Moravy, nicméně spousta nepřesností a dvě zbytečná vyloučení přinesly zbytečné komplikace do naší hry.

Po přestávkové poradě se podařilo hru vrátit do původních kolejí, avšak ne na dlouho. Po několika minutách jsme nepřesnou kombinací při vlastní přesilové hře darovali soupeři samostatný únik, který záchrannou brzdou zastavoval Dan Fokt. Nařízené trestné střílení prostějovští proměnili a začínalo se znovu od začátku - 2:2. Dostali jsme příležitost k reparátu při dalším vyloučení soupeře a tentokrát jsme početní výhodu trestali hned po dvou vteřinách ze standartní situace. Střelcem byl opět Martin Morava - 3:2. Tento výsledek jsme přes veškerý odpor soupeře udrželi až do závěrečné sirény a tak se v těžkých bolestech zrodilo druhé vítězství prvního hracího dne.

V turnaji pokračuje FbC 98 Chomutov v pátek ráno, kdy od 9:40 vyzve svého posledního soupeře v základní skupině - švýcarský UHC Dragons Zurich. Následně postupjí přímo do 1/32 finále, ke kterému nastoupí v sobotu ve 12:30 v hale Tatranu ve Střešovicích. Soupeř zatím není znám.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři