Oficiální web florbalového klubu Chomutov
12.02.2011

Detail zápasu

14.kolo, sobota 12.2.2011,
FB Hurrican Karlovy Vary
-
Florbal Chomutov
7:8ss (4:1, 1:2, 2:4 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Mimra (Zelenka), 29. Havel (Mimra), 29. Mimra (trest.střílení), 43. Morava, 46. Fokt (Kämpf), 51. Pačmag (Holý), 53. Kämpf (Zelenka), rozhodující nájezd Mimra.
Rozhodčí: Michálek, Štengl. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 10. Střely na branku: 33:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:3, 5:3, 5:7, 7:7, 7:8.
FB Hurrican Karlovy Vary: Leitner - Kubín, Hejl, Laboderec, Kadleček, Hoza, Macek, Marek Rybka, Mazanec, Krajsa, Martin Rybka, Falář, Belko, Hoffmann
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Mojžíš, Silovský, Machovec, Holý - Morava, Fokt, Kämpf - Zelenka, Mimra, Havel - Borovička, Šveiger, Nový


V sobotním duelu v Tachově viděla hrstka diváků opravdu kvalitní duel, v němž nebyla o výsledkové zvraty nouze. Nedá se říci, že by Chomutovští vstoupili do utkání špatně, avšak rozdíl mezi oběma celky byl v efektivitě vypracovaných šancí. Na úvodní branku domácích ještě odpověděl svoji premiérovou brankou Marek Mimra, ovšem do konce první části navýšili Karlovarští své vedení na 4:1.

Do druhé části nastoupili hráči FbC 98 s cílem přitvrdit při důrazu v brankovišti a zvýšit tlak do branky soupeře. A také jim to přineslo ovoce, když ve 29. minutě snižoval Martin Havel, další "debutant" v sestavě na 2:4. Ještě v téže minutě byl v samostatném úniku faulován znovu jeho kolega z útoku Marek Mimra a nařízené trestné střílení sám s přehledem proměnil - 3:4. Hra hostujícího celku dostávala grády a lze jen litovat, že nepadl kýžený čtvrtý gól. Naopak před druhou sirénou se prosadili domácí - 5:3.

Ve třetí části Chomutov začal svého soupeře přehrávat a důrazné zakončování útočných akcí slavilo úspěch. V pravidelných intervalech přidávali branky Martin Morava, Daniel Fokt, Marek Pačmag a Tomáš Kämpf a v 53. minutě tak Severočeši rázem vedli 7:5! Bohužel se v závěru opět projevila stará bolest - disciplína. Proto mohli Karlovarší v přesilovce čtyř proti třem dotáhnout a v následné power play dokonce dorovnat na 7:7.

Prodloužení o vítězi nerozhodlo, a proto přišli na řadu samostatné nájezdy. Za Chomutov byl hned v první sérii úspěšný Daniel Fokt, další dva borci neuspěli. Jediný úspěšný byl i na druhé straně, proto se pokračovalo náhlou smrtí. Opět se k míčku postavil Marek Mimra a nekompromisně prostřelil brankáře. A protože chomutovský brankář Burda následný nájezd chytil, mohl se svými spoluhráči slavit zisk důležitých dvou bodů.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři