Oficiální web florbalového klubu Chomutov
16.10.2010

Detail zápasu

4.kolo, sobota 16.10.2010, 17:30
Florbal Chomutov
-
FB Hurrican Karlovy Vary
6:7p (1:1, 2:2, 3:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Bendl (Holý), 23. Šveiger (F.Prášil), 39. Silovský (Morava), 47. Morava (Borovička), 50. Borovička (Nový), 53. Fokt (Bendl) - 18. Mazanec (Laboderec), 21. Laboderec (Macek), 37. Macek, 52. Laboderec, 57. Laboderec (Falář), 59. Rybka, 63. Macek (Feber).
Rozhodčí: Manda, Reichelt. Vyloučení: 7:5, navíc Kämpf (CHM) a Kadleček (KVA) oba 5 minut + ČK3. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:7.
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Machovec, Silovský, Holý, Maštalířský, Novotný - Kämpf, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový (C) - F.Prášil, Šveiger, Dudek - Boháček
FB Hurrican Karlovy Vary: Leitner - Laboderec, Feber, Macek, Hoza, Rybka, Mazanec, Vébr, Krajsa, Kadleček, Šanta, Tlustý, Rybka, Hoffman, Falář


Ve 4.kole druhé ligy mužů se hráči FbC 98 Chomutov představili opět na domácí palubovce. Se třemi kompletními formacemi a cílem připsat si první tříbodové vítězství šli do utkání proti Karlovým Varům.

Po úvodním oťukávání se domácí ujali vedení, když se ve 12. minutě prosadil Michal Bendl - 1:0. Stále se zvětšující nápor domácí sami utnuli čtyřmi vyloučeními, kvůli kterým odehráli prakticky celý zbytek první části hry v oslabení. Dvakrát hráli dokonce ve třech proti pěti a právě v jedné z těchto početních nevýhod inkasovali vyrovnávací branku - 1:1.

Hned po přestávce otočil výsledek ve prospěch hostí v pokračující přesilové hře Laboderec - 1:2. Poté vylučování na straně Chomutova ustalo, avšak ne v dnešním zápase definitivně. Každopádně při hře v plném počtu se Severočeši opět začínali dostávat do tlaku, který potvrdil ve 23. minutě Vojtěch Šveiger, když využil špatné rozehrávky soupeře k vyrovnání na 2:2. Oba týmy se poté rozehráli do velmi slušného tempa a k vidění byl poměrně rychlý florbal. Ve 37. minutě chybovala obrana domácích a nabídla tak svému soupeři další branku jako na zlatém podnose - 2:3. Jenže ještě do druhé přestávky bylo opět srovnáno, když přesilovou hru využil obránce Václav Silovský - 3:3.

Do třetího dějství vstupovali oba týmy s cílem převážit misky vah na svoji stranu. Dařilo se to více hráčům Chomutova, kteří díky trefám Martina Moravy a Marka Borovičky odskočili do dvoubrankového vedení - 4:2. Hosté kontrovali snížením v 52. minutě, ovšem netrvalo dlouho a náskok FbC 98 opět navyšoval Daniel Fokt - 6:4. Ani tento stav však nebyl základem tříbodové výhry. Opět totiž vyplula na světlo světa zbytečná vyloučení. Přesilové hry v závěru zesílené o odvolání brankáře hosté využili k tomu, aby postupně dorovnali na 6:6. V nastaveném čase poté zasadili také rozhodující úder a nakonec si z Chomutova odvezli dva body za výhru 7:6 v prodloužení.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (trenér Chomutova): „V utkání jsme znovu doplatili na nedisciplínu, jsme až příliš vylučovaní. Pokud v každém zápase hrajeme 20 minut oslabení, tak můžeme těžko pomýšlet na vítězství.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři