Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 10.10.2010

Ani šest branek do sítě favorita k vítězství nestačilo, a tak je Chomutov poprvé bez bodu

Ani šest branek do sítě favorita k vítězství nestačilo, a tak je Chomutov poprvé bez bodu
C H O M U T O V - V dohrávce třetího kola si to ve sportovní hale v Novém Boru rozdali favorit soutěže FBC S&H Česká Lípa a nováček FbC 98 Chomutov. Ambice potrápit favorita dostaly vážnou trhlinu již v úvodu utkání, kdy byli hosté zmraženi čtyřmi rychlými brankami soupeře. Přesto se dokázali do utkání znovu dostat a ve druhé třetině hrát zcela vyrovnanou partii. V samotném závěru utkání za nepříznivého stavu byli nuceni více otevřít hru, čehož hráči České Lípy také využili k navýšení skóre na konečných 11:6.
3.kolo, sobota 9.10.2010, 19:00
FBC Česká Lípa
-
Florbal Chomutov
11:6 (4:1, 2:3, 5:2)
Branky a nahrávky: 6. Gwuźdź (Mlejnek), 7. Jeřábek (Procházka), 10. Procházka (Švorc), 10. Novák (Marhan), 29. Švorc (Jeřábek), 32. Gwuźdź, 46. Jirsa, 48. Bezouška (Gwuźdź), 56. Jirsa (Procházka), 58. Novák (Merlíček), 60. Procházka (Mlejnek) - 12. Maštalířský (Novotný), 23. F.Prášil (Nový), 28. Morava (Silovský), 39. F.Prášil (Silovský), 52. F.Prášil (Bendl), 58. Borovička (Fokt).
Rozhodčí: Král, Šimon. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 36:20. Průběh utkání: 4:0, 4:3, 6:3, 6:4, 8:4, 8:5, 10:5, 10:6, 11:6.
FBC Česká Lípa: Knol - Bezouška, Vnuk, Bureš, Jeřábek, Mlejnek (C), Novák, Marhan, Procházka, Gwuźdź, Švorc, Tichý, Merlíček, Jirsa, Rozman
Florbal Chomutov: Vlček - Silovský, Holý, Maštalířský, Novotný - Kämpf, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový (C) - F.Prášil, Dudek


Dohrávka 3.kola zavedla hráče FbC 98 Chomutov do haly TJ Jiskra Nový Bor, kde má své domácí prostředí jeden z hlavních favoritů na postup - FBC SH Česká Lípa. Zkušený domácí celek v letošním ročníku výrazně omladil svůj kádr ve snaze zúročit touhu získat 1.ligu.

Velmi slušný počet diváků, kteří si našli v sobotním podvečeru cestu do haly, viděl úvodní tlak hráčů České Lípy. Lepším pohybem a častou střelbou dostávali Chomutov pod tlak a tak se skóre brzy měnilo. Poprvé se prosadil střelou v přesilové hře Gwuźdź, ani ne za minutu ho následoval Jeřábek a další dva slepené góly vsítili Českolipští v 10. minutě. FbC 98 reagoval oddechovým časem ve snaze zastavit rostoucí nápor domácích a udělat za nepovedeným začátkem tlustou čáru. Z části se dá říci, že se to povedlo. Ve 12. minutě napřáhl dva metry za půlkou obránce Michal Maštalířský a propálil doslova vše, co mu stálo v cestě - 1:4. Vstřelená branka vlila florbalistům Chomutova do žil trochu optimismu.

Druhá třetina nezačala pro hosty nejlépe. Měli dohrávat přesilovou hru z konce úvodní části, ale za pozdní příchod na hřiště jim byl udělen trest za zdržování hry a krátce poté byl za hru na zemi vyloučen Martin Morava. Krátké oslabení ve třech ale Chomutov přečkal a následně při hře 4 proti 5 dokonce sám udeřil. Bekhendovou střelou dokonale soupeře zaskočil František Prášil - 2:4. V těchto fázích byla hra naprosto vyrovnaná a vyrovnával se i výsledek. Ve 28. minutě se rozehrál Václav Silovský standartní situaci pro Martina Moravu a stav byl rázem 3:4. Domácí poté opět odskočili na rozdíl tří branek, ale poslední slovo ve druhé třetině měli opět hráči v černých dresech, když minutu a půl před přestávkou upravil na 4:6 opět František Prášil.

Během druhé přestávky si Chomutovští pečlivě ohlídali čas, aby nebyli opět trestáni a nastoupili s cílem trápit favorita co nejdéle a znepříjemnit mu cestu k bodům. Byli to však domácí, kteří ve 46. a 48. minutě zvyšovali na 8:4. Hosté poté znovu dotáhli na 8:5, když svůj hattrik dovršil František Prášil. Za tohoto stavu osm minut před koncem stáhl chomutovský trenér sestavu na dvě formace a úkol zněl jasně, zvýšit aktivitu v napadání a pokusit se více otevřít hru. Toho však domácí borci dokázali využít ve svůj prospěch a riskujícího soupeře potrestali několika brankami. Výsledek za hosty upravil již pouze tři minuty před koncem Marek Borovička - 6:11.

Hráči FbC 98 Chomutov tak poprvé v sezóně odešli ze hřiště bez bodu. Příští utkání hrají na domácí palubovce v sobotu 16.10. proti celku Karlových Varů.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (trenér Chomutova): „Soupeř potvrdil svoji kvalitu i ambice a vyhrál naprosto zaslouženě. Nám se bohužel nepovedl začátek zápasu, přestože jsme se na něj připravovali. S vyjímkou prvních deseti minut ale můžeme být s výkonem celkem spokojeni. Dokázali jsme skóre dotáhnout a zápas důstojně odbojovat až do konce. V závěru jsme museli hru trochu otevřít, čehož soupeř využil k navýšení skóre.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři