Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 02.10.2010

Chomutov v Turnově otočil ztracený zápas a slavil po nájezdech! Dorost bodoval naplno

Chomutov v Turnově otočil ztracený zápas a slavil po nájezdech! Dorost bodoval naplno
C H O M U T O V - Druhým kolem pokračovala 2.liga mužů. Florbalisté FbC 98 Chomutov zajížděli na hřiště dalšího nováčka, celku TJ Turnov s cílem navázat na bodový zisk z derby s Kadaní a připsat si své první vítězství v novém ročníku. Ještě sedm minut před koncem vedli domácí o tři branky, avšak Chomutovští dokázali v základní hrací době vyrovnat a v samostatných nájezdech i zvítězit. Dařilo se také dorostencům, kteří v úvodním turnaji nezvávali.
2.kolo, sobota 2.10.2010, 14:00
TJ Turnov
-
Florbal Chomutov
5:6ss (1:1, 2:1, 2:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Salaba (Tomeš), 27. Haken (Vocásek), 35. Král, 49. Poláček (Vocásek), 53. Kouřil (Tomeš) - 8. Kämpf (Šveiger), 40. F.Prášil (Fokt), 54. Šveiger, 55. Nový (Kämpf), 56. Bendl (Fokt), rozhod. nájezd Nový.
Rozhodčí: Švec, Kešner. Vyloučení: 3:9, navíc Morava (CHM) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 11. Střely na branku: 34:60. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:5, 5:6.
TJ Turnov: Suchomel - Brož, Poláček, Haken, Salaba, Jeník, Pala, Vocásek, Žilka, Kouřil, Král, Tvrzník, Tomeš
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Holý, Morava, Kämpf - F.Prášil, Fokt, Bendl - Borovička, Šveiger, Nový (C)


K utkání druhého kola zajížděli hráči FbC 98 Chomutov v okleštěné sestavě na Liberecko. K dispozici měli z nejrůznějších důvodů pouze dva obránce, a tak muselo dojít k nezvylkým korekcím v sestavě. Soupeřem nám byl druhý z letošních nováčků TJ Turnov.

Začátek zápasu se vyvíjel stejně, jako ve vzájemných duelech v předchozí sezóně. Na palubovce vítězil boj nad florbalovou krásou. Vedení se ve 3.minutě ujali domácí, avšak zanedlouho vyrovnal za hosty Tomáš Kämpf - 1:1. Tento stav trval až do konce první dvacetiminutovky.

Po přestávce převzali otěže utkání do svých rukou domácí. Nebo lépe řečeno, Chomutovští jim je sami podali. Naplno ukázali svůj největší nešvar - nedisciplinovanost. Téměř celou druhou třetinu odehráli v oslabení, inkasovali také jeden osobní trest. Poskytnuté výhody dokázali hráči Turnova využít, dvě ze šesti přesilových her v této třetině přetavili v branku a rázem vedli 3:1. Chomutovským se pouze podařilo v závěru druhé třetiny snížit gólem Františka Prášila na 2:3.

Z vytvořeného tlaku těžili domácí ještě na začátku poslední dvacetiminutovky, kdy nejprve odskočili na rozdíl dvou branek a v 53. minutě zvyšovali už na 5:2. Naděje hráčů FbC 98 na bodový zisk nebyly v tuto chvíli nikterak vysoké. Ale opět prokázali, že pro ně není žádný zápas ztracený (mimochodem ve vzájemných zápasech s Turnovem to nebylo poprvé). Nejprve v 54. minutě vybojoval třetí trefu Vojtěch Šveiger, aby o minutu později mohl na nejtěsnější rozdíl snížit Filip Nový - 4:5. Tak, jak měli turnovští po celou dobu utkání převahu, tak v poslední pětiminutovce tahali za výrazně kratší konec. Čtyři minuty před koncem vyrovnal na 5:5 Michal Bendl. Další příležitosti už zůstaly nevyužity, a tak se utkání znovu přehouplo do prodloužení.

V něm se o vítězi nerozhodlo a tak došlo na samostatné nájezdy. Hned první za Chomutov proměnil kapitán Filip Nový. Přestože, to byl jediný gól hostujícího celku, na vítězství stačil. Na druhé straně byl totiž stoprocentní Zdeněk Burda, který všechny pokusy soupeře s jistotou zlikvidoval. Nakonec si tak hráči FbC 98 Chomutov odváží z Turnova dva cenné body.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři