Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 25.09.2010

V kvalitním okresním derby vydřel Chomutov svůj první bod gólem 37 vteřin před koncem!

V kvalitním okresním derby vydřel Chomutov svůj první bod gólem 37 vteřin před koncem!
C H O M U T O V - V sobotu 25.září odehráli chomutovští florbalisté ve své Městské sportovní hale svůj vůbec první zápas v celostátní soutěži mužů. Na úvod druhé ligy 2010/2011 je čekalo derby proti nedaleké Kadani, dlouholetému to účastníkovi nejvyšších soutěží. Zápas nabídl kvalitní podívanou, rychlý a důrazný florbal. Chomutovští o své první body bojovali až do konce a nakonec se jim úsilí vyplatilo. Na 4:4 vyrovnával v power play 37 vteřin před koncem Martin Morava. Prodloužení o vítězi nerozhodlo a v nájezdech se radovali hráči Kadaně.
1.kolo, sobota 25.9.2010, 16:30
Florbal Chomutov
-
FBC DDM Kati Kadaň
4:5ss (2:1, 0:2, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Kämpf, 8. Bendl (Fokt), 48. Borovička, 60. Morava (Fokt) - 13. Solar, 22. Herout (Zelinka), 24. M.Odlas, 53. Semerád, rozhod.nájezd M.Odlas.
Rozhodčí: Kučera, Polanský. Vyloučení: 6:4, navíc Krippner (KAD) 10 minut. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 18:29. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Florbal Chomutov: Vlček - Pačmag, Holý, Machovec, Novotný, Maštalířský - Kämpf, Fokt, Bendl - Borovička, Boháček, Nový (C) - F.Prášil, Morava, Šveiger
FBC DDM Kati Kadaň: Hlaváč - Chládek, Faldus, Semerád, Zelinka, M.Odlas, J.Odlas, Náther, Margolius, Plomer, Krippner, Herout, Solar, Pinc, Šíma, Budák


V sobotu 25.září 2010 odstartovala 2.liga mužů a florbalisté FbC 98 Chomutov odehráli svůj první zápas v celostátních soutěžích mužů. Na domácí palubovce přivítali hned na úvod zkušeného regionálního rivala FBC DDM Kadaň.

Předpoklady, že půjde o bojovný a důrazný zápas, se od prvních minut bezezbytku naplňovaly. Domácí před zhruba stovkou diváků začali aktivně a v úvodních minutách zatlačili soupeře na jeho obrannou polovinu. výsledkem byl vedoucí gól, kdy se v 7. minutě prosadil střelou přes obránce Tomáš Kämpf - 1:0. Aktivní hrou si Chomutovští vynutili za krátko i přesilovou hru a po pěkné souhře první formace ji milimetrovou střelou do levého horního rohu branky zužitkoval Michal Bendl - 2:0. Teprve za tohoto stavu se hosté začali osmělovat a hra se postupně vyrovnávala. Výsledkem byla tečovaná střela, která si našla cestu do sítě domácích - 2:1. Tímto výsledkem skončila první dvacetiminutovka.

Po desetiminutové přestávce se poměr sil na hřišti trochu otočil. Kadaňští přidávali na aktivitě a dostávali svého hostitele pod tlak. Nesoustředěnost a špatná komunikace ve standartních situacích zapříčinily chyby, které nezůstaly nevyužity - 2:3. Ve zbytku druhé části se bojovalo o každý metr hřiště, k vidění bylo spoustu důrazných osobních soubojů na hranici pravidel, místy až za nimi. I proto byla trestná lavice na obou stranách pravidelně zahřývána. Skóre se ale nezměnilo.

Po sérii oslabení se během přestávky hráči FbC 98 srovnali a do poslední třetiny se opět vrátili ve vysokém tempu. Vytvářeli si šance, které ale dlouho zůstaly neproměněy. Až ve 48. minutě prolomil střelecké prokletí Marek Borovička a srovnal na 3:3. Bohužel pro domácí to byl jediný gól, který ze svých příležitostí vsítili. Naopak v 53. minutě se pro rychlé rozehrávce prosadil soupeř a jako blesk z čistého nebe opět strhl vedení na svoji stranu. Vedení 4:3 vydrželo Kadaňským až do samého závěru utkání a zisk tří bodů měli na dosah ruky. Ale nesáhli si na ně. Když běžela poslední minuta, odvolali domácí gólmana. Naskakujícím šestým hráčem do pole byl Martin Morava, který si hned po pár vteřinách naběhl do druhé vlny na rozehrávku a přesnou střelou z první vyrovnal na 4:4! Oba celky si tak rozdělili po bodu a hned v prvním zápase nové sezóny si mohly vyzkoušet novinku - prodloužení.

V nastavených pěti minutách si oba soupeři vypracovali několik tutovek, ale výborní gólmani další změnu skóre nedovolili. Na řadu tak přišly šamostatné nájezdy. V nich byli úspěšnější střelci Kadaně, kteří skórovali dvakrát, zatímco Chomutovští ani jednou. Přesto ve své premiéře dokázali, že nehodlají dát svoji kůži lacino. Další utkání mají na programu již tuto sobotu, kdy cestují do Turnova.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři