Oficiální web florbalového klubu Chomutov
17.10.2009

Detail zápasu

6.kolo, sobota 17.10.2009, 14:35
Florbal Chomutov
-
1.FBC DDM Děčín IV
3:4 (1:2, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. T.Novotný (Vaclík), 25. Morava, 40. T.Novotný (Bendl).
Rozhodčí: Švec, Andrea. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 15. Střely na branku: 28:26. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4.
Florbal Chomutov: Burda - Kämpf, T.Novotný, Vaněk, Maštalířský - Vaclík, Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Nový - Schäfferhans


Ve druhém utkání se nám do cesty postavil ještě loni druholigový celek 1. FBC DDM Děčín.

Oba týmy od úvodu nasadily vysoké tempo a utkání slibovalo dobrou podívanou. Na první branku se dlouho čekalo. Přišla až ve 12.minutě, kdy Tomáš Novotný skryl svou střelu za protihráče a nedal děčínskému brankáři šanci - 1:0. Jenže vedení Chomutovu příliš dlouho nevydrželo. Ba naopak. Po dvou zbytečných chybách v obranném pásmu se soupeř snadno zmocnil míčku a ještě do první přestávky vývoj skóre otočil - 1:2.

Špatný závěr první části se do naší hry také po přestávce. Děčín dokázal využít prostoru, kterého se mu dostalo a dalšími dvěma přesnými zásahy odskočil už na 1:4. Dokázal si vypracovat i další příležitosti, ale Zdeňka Burdu v bráně již nepřekonal. Hráči FbC 98 se postupně vzpamatovávali a začali opět srovnávat herní projev. Důležité bylo snížení Martina Moravy ještě ve druhé třetině na 2:4.

Po přestávce měl Děčín k dispozici dvě přesilové hry, v nichž se mohl opět o krůček přiblížit jistotě vítězství. Nestalo se a přišel trest. Chomutov totiž svoji následnou přesilovku využil. Ve 40. minutě se do střely opět opřel Tomáš Novotný a dotáhl stav už na 3:4. V závěru přišel nápor s jediným cílem: vyrovnání. Šancí k tomu bylo dostatek, v poslední minutě při hře bez brankáře letělo několik střel v nebezpečné blízkosti děčínské brány. Žádná si však cestu mezi tři tyče nenašla, a tak zápas skončil těsným výsledkem 3:4.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři