Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 20.11.2022

Florbal Chomutov pokořil jihomoravské Aligátory a připisuje si cenné 3 body!

Florbal Chomutov pokořil jihomoravské Aligátory a připisuje si cenné 3 body!
C H O M U T O V - V sobotu 19. 11. se chomutovský tým vydal do dalekých Křenovic porovnat si své síly s Aligators Klobouky. Utkání našim hráčům vyšlo mnohem lépe, po zasloužené výhře si připisují důležité 3 body a posouvají se v tabulce.
15.kolo, sobota 19.11.2022, 18:00
Aligators Klobouky
-
Florbal Chomutov
3:8 (1:2, 0:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 5. Zbořil (Gregr), 43. Zbořil (Zouhar), 50. Král (Jedlička) - 7. Novotný (Linc), 15. Skuhrovec (Bernas), 23. Novotný (Klement), 25. Halej (Jeníček), 32. Novotný (Klement), 40. Martin, 45. Linc (Novotný), 47. Linc (Štěrba).
Rozhodčí: Krátký a Vojkůvka. Vyloučení: 0:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 33. Střely na branku: 22:26. Průběh utkání: 1:0, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8.
Aligators Klobouky: Rychlý (od 41. Prokeš) - Gremmel, Zbořil (C), Gregr, Lorenc, Hos, Klimeš, M. Svoboda, Zouhar, Kejík, R. Svoboda, Šmerák, Král, Jedlička.
Florbal Chomutov: Kříž - Klement, Šarša (C), Bernas, Skuhrovec, Kučera, Pretl - Štěrba, Linc, Novotný - Martin, Jeníček, Halej - Schneider, Holovej, Smolka.


Začátek hry byl velmi opatrný na obě strany. Po pěti minutách hry Pavel Zbořil dostal Aligators do vedení – 1:0! O necelé dvě minuty později Tomáš Novotný střelou z větší vzdálenosti zavěsil do levého růžku a vyrovnal na1:1! Domácí tým se snažil rychlými kombinacemi dostat na soupeřovu polovinu, ale Chomutov výborně bránil a u mantinelů předváděl tvrdé souboje ze kterých získával míčky. V patnácté minutě Michal Skuhrovec vyběhl od mantinelu na osu hřiště a vypálil bombu zápěstím do pravého růžku 1:2! Následný pokus Matyáše Zouhara o vyrovnání nevyšel, stejně tak jako další akce Chomutova na branku Rychlého.

Do druhé části hry vstoupili Aligators s chutí po vyrovnání. Toho se taky dočkali, ale branka nebyla kvůli postavení útočícího hráče v malém brankovišti uznána. Chomutov za pouhých 9 sekund navýšil vedení. Obránce Rudolf Klement při zakládání útoku směřoval přihrávku na Tomáš Novotný, který výběhem od mantinelu na střed hřiště rychlou střelou zaskočil domácího brankáře a dostal Chomutov do vedení< – 1:3! Domácí dostali příležitost udělat něco s výsledkem po vyloučení Michala Skuhrovce za sekání. Domácí hráči se nedostali k žádnému nebezpečnému ohrožení Křížovo svatyně. Byl to Chomutov, který nebezpečně ohrozil domácího brankáře a rovnou skoróval. Konkrétně to byl Jeníček, který perfektně vystihl kombinaci Aligators a v přečíslení 2 na 1 naservíroval přihrávku na parťáka Haleje. Číslo 86 Martin Halej krásně našel skulinku mezi nohami brankáře a góóóóól - 1:4! Aligators se vší silou snažili vstřelit branku a snížit, štěstí však přálo opět hostům, kteří byli připraveni navýšit skóre. Ve 32. minutě střílí HATTRICK Tomáš Novotný po důrazné dorážce Klementovi střely - 1:5! Chomutov měl další šanci vstřelil branku prostřednictvím trestného střílení na které se postavil kapitán Ondřej Šarša, ale neproměnil. V poslední minutě druhého dějství přidal Chomutov branku, kterou si připisuje Adam Martin – 1:6!

Domácí tým v poslední třetině udělal změnu v brankovišti. Domácí se ve 43. minutě dočkali snížení, z hole P. Zbořila – 2:6!. Chomutovští hráči prověřovali pozornost nového gólmana, který odolával jejich pokusům. Byl to až Petr Linc, který po přihrávce Novotného nezaváhal a trefil odkrytou branku – 2:7! Domácí se pokoušeli vytvářet tlak na soupeře, ale jejich střelecké pokusy končily, buď mimo branku nebo v bloku. Situace se chopil ve výborné formě hrající Petr Linc, který po povedené souhře dostal svůj tým do šestigólového vedení – 2:8! Brankový účet uzavřeli domácí, kteří v 50. minutě snížili na finální – 3:8!.

Chomutov si domů odváží výhru a důležité 3 body, které je posunuly na 10. příčku tabulky.

Hráči utkání byli zvoleni Roman Svoboda (Aligators Klobouky) a Tomáš Novotný (DDQ Florbal Chomutov).

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři