Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce, foto: Jan Tůma | 18.11.2022

Těsná porážka ve svátečním Club Game: Gullivers vyzrál nad Chomutovem

Těsná porážka ve svátečním Club Game: Gullivers vyzrál nad Chomutovem
C H O M U T O V - Po úspěšném nedělním tažení v jižních Čechách čekal Florbal Chomutov moravský celek Sokol Brno I EMKOCase Gullivers ve čtvrtek 17.11. na své palubovce. Tentokrát byl soupeř silnější a pokořil domácí tým rozdílem jedné branky.
14.kolo, čtvrtek 17.11.2022, 17:00
Florbal Chomutov
-
Sokolo Brno I EMKOCase Gullivers
6:7 (1:2, 4:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 1. Novotný (Linc), 21. Linc (Novotný), 25. Linc (Novotný), 33. Linc (Štěrba), 33. Martin, 42. Halej (Chabr) - 2. Kadlec (Kouřil), 20. Karpíšek (Novák), 29. Valeš (Suchomel), 37. Černoch (trestné střílení), 46. Kouřil (Suchomel), 52. Suchomel (Novák), 57. Suchomel (Foret).
Rozhodčí: Kapr a Tichý. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 312. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4, 6:4, 6:7.
Florbal Chomutov: Chabr - Klement, Šarša (C), Bernas, Pretl, Kellermann, Smolka - Štěrba, Linc, Novotný - Martin, Jeníček, Halej - Holovej, Skuhrovec, Schneider - Kučera a Dolejší.
Sokolo Brno I EMKOCase Gullivers: Krupa - Bouška (C), Černoch, Novák, Novotný, Karpíšek, Foret, Valeš, Suchomel, Škvařil, Dvořák, Kadlec, Kouřil, Konrád, Pollak, Šmíd, Videman.


Ve svátečním utkání se diváci mohli radovat hned v úvodu, protože první branku vstřelili domácí hráči po pouhých 35 sekundách!! Petr Linc se výjezdem z rohu prokličkoval mezi dvěma protihráči a přesnou přihrávkou naservíroval míček osamocenému Tomášovi Novotnému – 1:0! Domácí tým vedení neudržel moc dlouho. Hosté vyrovnávají nenápadnou přihrávkou do předbrankového prostoru, kterou si srazil do vlastní branky domácí Kellermann – 1:1. Ve 13. minutě byl vyloučený domácí Jakub Holovej za blokování florbalky. Hosté měli první příležitost se v utkání dostat do vedení, ale domácí hráči výborně zvládli oslabení a brankař Chabr předvedl pár jistých zákroků. Všichni v hale očekávali, že první třetina skončí za vyrovnaného stavu, ale byli to právě hosté, kteří v závěru třetinu udeřili a důraznou dorážkou Karpíšek poslal hosty do vedení – 1:2!

Úvod druhé třetiny patřil domácím hráčům. Byla to první lajna, která po 20 sekundách zúročila volný úder. Jakub Štěrba si postavil míček na křížek, rozehrál na volného Tomáše Novotného, ale ten netrefil branku a míček skončil za brankou, kde se nacházel Petr Linc. Ten rychlým zakončením zpoza branky překvapil brankáře Krupu – 2:2! Ve 25. minutě se k vybojovanému míčku dostal Petr Linc, který bombou propálil brankáře Krupu – 3:2! Po ztrátě míčku domácích na své polovině hosté rychlou kombinací srovnávají skóre - 3:3! Ve 33. minutě to byla znovu první lajna, která rychlou kombinační souhrou se dostala ze své poloviny, až do střelecké pozice ve které se ocitl Jakub Štěrba. Jeho pokus brankář Krupa ještě zvládl chytit, ale na dorážku Petra Lince byl velmi krátký – 4:3! Za pouhých 12 sekund Adam Martin perfektním čtením hry vystihl rozehrávku hostů a přesnou střelou vymetl levou pavučinu v brance Krupy - 5:3! V závěru druhé třetiny měli hosté možnost ke snížení, formou trestného střílen, ke kterému se postavil Václav Černoch. Ten rychlou střelou zápěstím nasměroval míček nad rameno Chabra – 5:4!

Poslední třetina začala pro Chomutov stejně jako dvě předešlé. Brankář Chabr chytil míček a rychlým dlouhým výhozem poslal do samostatného úniku Ondřeje Haleje, který nejprve střelou trefil ruku hostujícího brankaře. Následnou dorážkou poslal Ondřej Halej svůj tým do dvou brankového vedení - 6:4! Hosté vytěžili kontaktní branku po šťastném odrazu míčku k osamocenému Suchomelovi, který střelou po zemi dal týmu hostů naději – 6:5! Necelých osm minut před koncem se hosté dočkali a vyrovnali – 6:6! Domácí tým dal možnost ke srovnání druhou přesilovou hrou. Chomutov oslabení zvládl výborně a hosty k ničemu nepustili. Domácí hráči doplatili na chybu v rozehrávce, když po ztrátě míčku se hosté dostali do rychlého přečíslení. Byl to hostující Tomáš Foret, který míček „žabičkou“ naservíroval přihrávku přesně na hůl Jiřího Suchomela a ten míček zametl do odkryté domácí branky – 6:7! Domácí tým se v poslední minutě pokoušel hrát bez brankaře, ale k vyrovnání to nestačilo.

Hráči utkání byli jmenováni vynikající Petr Linc (DDQ Florbal Chomutov) a Jiří Suchomel (Sokol Brno I EMKOCase Gullivers).

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři