Oficiální web florbalového klubu Chomutov
05.03.2022

Detail zápasu

ČF3, sobota 5.3.2022, 20:00
Florbal Chomutov
-
Bulldogs Brno
3:6 (2:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 14. Skuhrovec (Melíšek), 18. Melíšek (Klement), 52. Klement (Skuhrovec) - 9. Vojtíšek, 12. Mráz (Zajíček), 17. Pešek (Zajíček), 29. Pešek (Marek), 58. Kladivo (Konečný), 58. Kladivo (Grlický).
Rozhodčí: Kropáček a Novák. Vyloučení: 1:2 + navíc 5 min D. Kellermann (CHM). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 412. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.
Florbal Chomutov: Štěpánek - Šarša (C), D. Kellermann, Klement, Skuhrovec, Pecháček, Grener - Štěrba, Linc, Halej - Novotný, Šafařovský, Melíšek - Schneider, Švehla, E. Kellermann.
Bulldogs Brno: Haltmar - Mráz, Zajíček, Grlický, Němec, Vojtíšek, Kadavý, Pešák, Sedmera, Pešek, Marek, Michálek, Fajt, Konečný, Kladivo, Vítek a Žižka.


Utkání se od prvních vteřin odehrávalo ve fantastické atmosféře! Skvělých 412 diváků hnalo domácí borce za prvním bodem v sérii. Utkání začalo ve vysokém tempu od úvodních minut. Jako první se v 9. minutě šťastně prosadili hosté, když Vojtišek dorazil skákající míček za brankovou čáru. Ve 12. minutě se na polovině šikovně uvolnil brněnský Mráz a jeho tečovaná střela doputovala až za Štěpánkova záda - 0:2! Domácí se hnali za první brankou v zápase! Halu rozjásal ve 14. minutě Michal Skuhrovec, který zakončil svůj ofenzivní výpad efektivní kličkou do bekhendu - 1:2! Domácí měli v tuto chvíli více ze hry a stupňovali tempo utkání. Jejich snahu za vyrovnáním zbrzdila hrubka v defenzivě a branka hostujícího Peška - 1:3! Domácí odpověď netrvala dlouho, Skuhrovec ze standartní situace nabil Klementovi a jeho střelu dorazil z bezprostřední blízkosti Melíšek - 2:3! Na další branku se čekalo až do 29. minuty a padla bohužel opět do domácí branky. Dlouho pětiminutovou přesilovku využil v samotném konci Pešek, který se šikovně uvolnil a nedal Štěpánkovi šanci - 2:4. Od této branky převzal Chomutov taktovku utkánní a každou minutou stupňoval svou aktivitu. Brno však mělo v brance fantastického Haltmara, který dlouho držel jihomoravské dvoubrankové vedení. Neujala se dvojitá obrovská šance Dana Kellermanna, dorážka Petra Lince, ani teč Tadeáše Melíška. Branka naděje padla až v 52. minutě! Výborně hrající Rudolf Klement vyrazil z obrany a svůj ofenzivní výlet zakončil dělovkou pod horní tyč - 3:4! Chomutov se v těchto chvílích hnal za vyrovnáním. V okolí branky Brna doslova hořela palubovka. Občasné nebezpečné brejky hostů zase výborně hasil Štěpánek. Domácí tým si vypracoval spoustu šancí, Chomutov však v sérii trápila velká neefektivnost. Definitivní rozhodnutí přinesla 58. minuta. Vabank Chomutova potrestal dvakrát hostující Kladivo a určil tak konečný výsledek 3:6! Pro Florbal Chomutov skončila série stavem 0:3, do semifinále postupuje exSuperligové Bulldogs Brno. Severočeši ve druhém a především třetím utkání předvedli výborný výkon, v naprosto vyrovnaných utkání rozhodla větší produktivita Buldoků. Chomutovu tak letošní sezóna končí. V následujících dnech vám přineseme rozhovory s trénerem Martinem Bocianem a několika hráči „A" týmu. Děkujeme za fantastickou podporu v domácím zápase!

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři