Oficiální web florbalového klubu Chomutov
19.02.2005

Detail zápasu

15.kolo, sobota 19.2.2005,
Florbal Chomutov
-
FBC ANUS Kadaň DDM
4:7 
Branky a nahrávky: Borovička 2 (Pelc, Hruška), T.Hajný (V.Hajný), Hruška (-).
Florbal Chomutov: Bocian - Novotný - Hajný T. - Slabihoud - Ledvinka - Šamaj - Penk - Hruška - Pelc - Přenosil - Hajný. V. - Borovička


V počtu nevelkém jsme došli k poslednímu turnaji v chomutovské aréně. Chřipka, pracovní vytížení, prázdniny a alkoholové opojení zdecimovala naše řady. Někteří přišli a hráli se sebezapřením, ale body nám to nepřineslo.

S taktikou nevytahovat se a dobře bránit jsme nastoupili do prvního zápasu. Soupeř se do nás zakousl, ale nedařilo se mu střelecky. Až v sedmé minutě se jedna ze střel dokutálela do branky. Nový útok složený z bratranců Hajných a Vaška Přenosila, dokázal v deváté minutě vyrovnat a ve čtrnácté jsme dokonce po Jablkoňově individuálce, šli do vedení. V druhé půli jsme se nechali párkrát vytáhnout a soupeř toho využil. Nejdříve po nedůslednosti obránce v sedmé minutě vyrovnal. Marek Borovička nás v deváté minutě opět dostal do vedení, když šikovnou zadovkou překvapil kadaňského brankáře, ale v jedenácté minutě bylo opět vyrovnáno. V těchto momentech jsme začali trochu cítit neviditelný tlak proanusácky nakloněných rozhodčích. Jednalo se o pár sporných momentů, které samozřejmě nebyly posuzovány v náš prospěch. Po vyloučení Jablkoně jsme obdrželi branku a na konci druhé části nám soupeř utekl již na rozdíl dvou branek. V poslední části jsme dokázali v přesilovce Borym snížit, ale to už nám docházeli síli a my jsme již další branku nevstřelili. Soupeř to vycítil a zesílil tlak, který vyústil v další dvě branky v naší síti. Zápas se dohrával v poklidu, ale nedokázali jsme pochopit, proč soupeři rozhodčí nepískají přestupky, které se pískají již elévům, aby věděli jak hrát. Po jednom takovém zbytečném incidentu, kdy rozhodčí schválně neviděl zahranou vysokou hůl (asi potřeboval na pány, proto nechtěl zdržovat hru), to psychicky nevydržel fyzicky unavený tou dobou kapitán Slabák a od plic na celou halu zhodnotil výkon rozhodčích a přidal k tomu, bohužel i pár jadrných nadávek, které samozřejmě pány rozhodčí proti němu popudilo a jali se ho ztrestat červenou kartou. Tak to neslavně pro nás skončil první zápas, ale předvedená hra nebyla špatná.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři