Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša, foto: Roman Dušek | 29.09.2019

Skvělý obrat v Jaroměři! Chomutov veze domů cennou výhru nad nováčkem

Skvělý obrat v Jaroměři! Chomutov veze domů cennou výhru nad nováčkem
C H O M U T O V - Na státní svátek Den české státnosti se florbalisté Chomutova vydali na prvoligové utkání do Jaroměře. Úvod zápasu s nováčkem nezachytili a po prvních čtrnácti minutách prohrávali po hattricku Jakuba Kopeckého. Od druhé třetiny přebrali otěži utkání a otočili nepříznivý stav. Navrátilec do sestavy Petr Linc se zapsal do statistik brankou a dvěma asistencemi.
4.kolo, sobota 28.9.2019, 19:00
TJ Sokol Jaroměř
-
Florbal Chomutov
4:7 (3:1, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 3. Kopecký (Emlar), 7. Kopecký, 14. Kopecký (Emlar), 57. Hašek (Kotrč) - 16. Linc (Štěrba), 27. Pastor (Štěrba), 29. Štěrba (Pastor), 34. Pastor (Linc), 41. Šafařovský (Melíšek), 51. Štěrba (Linc), 59. Stibor (Novotný).
Rozhodčí: Laštovička, Čížek. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 3:0, 3:6, 4:6, 4:7.
TJ Sokol Jaroměř: Flégl - Horčička, Škola, Hrobský, Výborný, Hašek, Hejzlar, Hofman, Macháček, Emlar, Veinfurter T., Haž, Kopecký, Nožička, Kotrč, Kotlář
Florbal Chomutov: Šantora - Šarša "C", Kellermann E., Novotný, Grener, Müller, Salaďák, Štěrba, Linc, Pastor, Melíšek, Šafařovský, Stibor, Kopp, Andrle, Bernas


Už po čtvrté v řadě se postavil mezi tři tyče chomutovský brankář Karel Šantora. V úvodních čtrnácti minutách musel hned lovit třikrát míček z branky, když se hatrrickem uvedl domácí hráč Jakub Kopecký - 3:0. V 16. minutě se poprvé prosadili i Chomutovští. Akci dva na jednoho využil navrátilec do sestavy Petr Linc - 3:1. Ke konci první třetiny se po souboji zranil domácí Michal Nožička, pro kterého nakonec skončilo předčasně utkání.
Od druhé části trpělivostí svěřenci Martina Bociana dokázali otočit vývoj utkání. Ve 27. minutě uprchl domácí obraně Petr Pastor, který měl dostatek času na zakončení a překonal Flégla - 3:2. O dvě minuty bylo vyrovnáno. Jakub Štěrba využil křižnou přihrávku od Pastora a potřetí v zápase se prosadil nově složený útok - 3:3. V prostřední části to nebyl poslední zápis do statistik od první chomutovské formace. Ve 34. minuté si Petr Pastor vyměnil míček s Lincem a střelou z úhlu překonal domácího brankáře - 3:4.
I do třetí periody vstoupil lépe Chomutov. Svůj tým uklidnil útočník Jiří Šafarovský po nahrávce spoluhráče Melíška - 3:5. Výborné bloky obrany Chomutova se potvrdili v první přesilové hře Jaroměře ze 46. minuty. Trest Ondřeje Šarši domácí florbalisté nevyužili na zkorigování výsledku. Jaroměřští florbalisté se pokoušeli znervóznit chomutovský tým napadáním. Červenočerným se dařilo přehrávat press Sokola a častěji se dostávali do přečíslení. Jedno z nich využil v 51. minutě Jakub Štěrba a podruhé se zapsal mezi střelce - 3:6. V 56. minutě potrestali Sokolové chomutovskou nekoncentrovanost při standartni situaci. Nacvičený signál proměnil Petr Hašek - 4:6. Půl minuty po obdržené brance šel pykat za sekání chomutovský Andrle. Karel Šantora několika skvělými zákroky podržel svůj tým v oslabení a nedopustil zdramatizování. V početní nevýhodě navíc utekl chomutovský Melíšek, ale jeho střela skončila pouze na břevně. Definitivní pojistku přidal Adam Stibor v 59. minutě - 4:7. Míček poslal pod padajícím Fléglem po kličce do backhandu.

SESTŘIH UTKÁNÍ

ROZHOVOR S PETREM PASTOREM PO UTKÁNÍ

Ohlasy k utkání

Komentář trenéra Martina Klapky (TJ Sokol Jaroměř): "Dneska byla dobře odehraná první třetina, pak nás srazili naše individuální chyby a slabá produktivita. Děkujeme soupeři i divákům."

Komentář trenéra Martina Bociana (Florbal Chomutov): "V první řadě věříme, že zraněný domácí hráč bude brzy v pořádku. Děkujeme soupeři za těžké utkání, divákům za dobrou atmosféru, jsou to pro nás tři cenné body."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři