Oficiální web florbalového klubu Chomutov
29.04.2007

Detail zápasu

16., neděle 29.4.2007,
FBC Wings Most
-
Florbal Chomutov
3:4 (0:1, 2:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 13. Pelc (H.Novotný), 43. Šamaj (Štika), 45. H.Novotný (Brouček), 45. Somol (Štika).
Florbal Chomutov: Žatecký - Šamaj, Brouček, Tlustý, Milde - Schäfferhans, Somol, Štika - Borovička, H. Novotný, Pelc


Na úplný závěr sezóny jsme narazili na nám nepříjemného soupeře – mostecké Wings. Do Loun, kde dohrávaný turnaj pořádala chomutovská Lokotka, jsme vyrazili přesně s dvěma formacemi.

V první třetině se naše zraky ubíraly zejména před mosteckou branku, kde se odehrávalo vše podstatné. Bohužel jsme také dlouho sledovali její marné obléhání. Střeleckého štěstí jsme opravdu mnoho nepobrali, když už naše střely směřovaly na bránu, narážely do tyče (viz. Rosťa). Ale byl to právě on, kdo nakonec tuto nemohoucnost prolomil a ve 13. minutě konečně rozvlnil síťku za soupeřovým gólmanem – 1:0.

Věděli jsme, že soupeře přehráváme a ve druhé třetině jsme svou převahu chtěli ještě více zvýraznit na skóre. Ovšem opak byl pravdou. Soupeři jsme nechávali až příliš prostoru, čehož dokázal dvěma góly využít a vývoj zápasu otočit. Co je platné, že na všechny vedlejší činnosti od držení míče až po vyložené šance jsme byli suverénně lepší.

Třetí třetina je příběhem sama o sobě. Když jsme totiž po pěti minutách hry inkasovali už potřetí, byly naše naděje na vítězství minimální. Ale znovu se ukázalo, že florbal je hra nevyzpytatelná a body se počítají až po skončení zápasu. A tak nastalo drama, které muselo zvednout ze sedadel i nezaujatého diváka. Jiskřičku naděje vykřesal dvě a půl minuty před koncem střelou z otočky Šami a vlil nám znovu trochu optimismu do žil – 2:3. Mostečtí si vzápětí vzali oddechový čas, který jsme i my využili na krátkou poradu. Cíl byl jediný: získat míček, zavézt ho na útočnou polovinu a zkusit power play. To se povedlo a jako šestý útočný žolík vlétl do hřiště Hynek. Hned po několika vteřinách se postavil k rozehrávce a po Broukově přiťuknutí propálil téměř od půlky vše, co měl před sebou. V čase 44:13 jsme se radovali z vyrovnání na 3:3! Jenže ani to nebyl všem dnům konec. Hned po buly zavezl podél mantinelu míček Kapr, strhl na sebe pozornost všech bránících hráčů a pak přihrál na druhou stranu úplně volnému Jirkovi. Ten se ze všech svých sil opřel do střely z první a nádherně vymetl levou šibenici brány – 3:4. Touto svojí trefou nám vystřelil nejen vítězství, ale zároveň zaokrouhlil počet vstřelených branek v letošní sezóně na krásné číslo 100.

Radost z vítězství byla obrovská a po úžasném obratu vládla v našich myslích spokojenost. Z turnaje jsme odjeli se šesti body, které nám zaručují udržení se na 3. příčce tabulky.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři