Oficiální web florbalového klubu Chomutov
22.04.2007

Detail zápasu

20., neděle 22.4.2007,
Florbal Chomutov
-
FBC Panteři Žatec
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 29. Borovička, 34. Straka (Borovička), 42. Štika (Penk).
Florbal Chomutov: Žatecký - Hruška, Šamaj, Brouček - Schäfferhans, Penk, Štika - Borovička, Pelc, Straka


Proti vedoucímu mužstvu ligy jsme nastupovali s určitými obavami, že se zápas pro nás nebude vyvíjet příliš dobře. A zpočátku to tak skutečně vypadalo. Panteři se snažili útočit a střílet ze všech pozic, jenže marně. Postupně jsme hru vyrovnávali a i my jsme si připravili několik slibných šancí. Ale přeci jen se jako první trefil soupeř, když se těsně před koncem první třetiny ujal vedení.

Přesto jsme zjistili, že se žatečtí nejsou rozhodně žádným nezdolatelným týmem, a tak jsme se po přestávce snažili ve svém tempu zatlačit na pilu. Šance byly, ale góly pořád nikde. Až minutu před koncem druhé části se s přispěním teče jednoho z obránců trefil střelou z levé strany Bory a nerozhodný výsledek 1:1 byl na světě.

Na začátku třetí třetiny jsme sice nevyužili přesilovou hru, v pořadí již druhou, ale netrvalo dlouho a výsledek se nám podařilo otočit. Bory nasměroval milimetrovou nahrávku na Stračenu, který zblízka uklidil míček do sítě - 2:1. Hra Žatce se začala rozpadat a dalším hřebíčkem do jejich rakve byla třetí trefa Kapra - 3:1. Útoky na naší bránu spolehlivě odrážel Jirka Žatecký, svým klidným stylem přiváděl soupeřovi střelce k šílenství. Dvoubrankový náskok už jsme do konce utkání udrželi a radovali se z trochu překvapivého, ale asi zaslouženého, vítězství.

Na závěru bychom rádi poděkovali těm, kteří svým rádoby zodpovědným přístupem nechali ve štychu své spoluhráče a kamarády (?!) a ještě připravili o zápasy několik mladých dorostenců. Takhle se rozumný dospělý člověk nechová. Každý nechť si to po svém přebere...

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři