Oficiální web florbalového klubu Chomutov
18.03.2007

Detail zápasu

18., neděle 18.3.2007,
Florbal Chomutov
-
FbK Prty
14:3 (4:1, 3:1, 7:1)
Branky a nahrávky: 1. Hruška, 3. Somol (Fokt), 4. Štika (Hruška), 6. Štika (Hruška), 18. Penk (Štika), 27. Fokt (Somol), 29. Penk (Schäfferhans), 31. H.Novotný, 34. Štika (Schäfferhans), 37. Schäfferhans (Štika), 37. Schäfferhans (Štika), 41. H.Novotný (Brouček), 42. Štika (Schäfferhans), 44. H.Novotný (Pelc).
Florbal Chomutov: Žatecký (31´Bocian) - P. Novotný, Hruška, Brouček, Straka - Schäfferhans, Penk, Štika - Somol, H. Novotný, Fokt - Pelc


Co napsat k průběhu zápasu? Byl jednoznačný. Naši střeleckou smršť v první třetině odstartovala nechytatelná střela po dobrém obědě odpočinutého Jablkoně. Za krátko provětral prozměnu druhý horní rok brány Jirka Somol a další dva góly přidal Kapr. Šestá minuta – 4:0. Od té doby jsme trochu polevili, alespoň co se střílení branek týče. Naopak jsme jednou inkasovali, když Lučanovi nějaký raubíř zastínil výhled.

Ve druhé třetině zvýraznil naši jednoznačnou převahu dvěma góly kapitán Penkič a jedním Foktis. Soupeř opět jedním míčkem v naší síti korigoval. Po dvou třetinách jsme vedli 7:2 a v do konce zápasu jsme si chtěli toto skóre ještě vylepšit. V poslední třetině se naší bránu jal hájit optimisticky naladěný Bóca s cílem trochu si zlepšit průměr. Namísto toho se mu v tento večer zhroutil celý sportovní svět. Nejdřív dlouhé minuty v pozici sedícího diváka sledoval, jak jeho spoluhráči ničí soupeře jedním gólem za druhým. Tři góly za třetinu dal Hynek, po dvou přidali Kapr a Šafi. A pak v kritický čas 11:33 se to stalo! Dlouhé čekání na první kontakt s míčkem pro Bócu skončilo. Obránci ho jako vždy nechali na holičkách, nezastavili přihrávku před bránu a pak už jen škodolibě přihlíželi, jak lovil míček ze své sítě. S touto stoprocentní (ne)úspěšností pro něj také zápas skončil.

Vítězství 14:3 je nejen páté v řadě, ale pro nás vůbec nejvyšším v celé dosavadní historii klubu. Navíc díky klopýtnutí chomutovských lokomotiváků, kteří prohráli s Podbořany, se naše ztráta na druhé místo ztenčila na pouhý bod.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři