Oficiální web florbalového klubu Chomutov
05.11.2006

Detail zápasu

7., neděle 5.11.2006,
TJ Lokomotiva Louny B
-
Florbal Chomutov
5:6 (1:3, 3:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Schäfferhans (Slabihoud), 11. Schäfferhans (Šamaj), 14. Hruška, 20. Pelc (Penk), 22. Schäfferhans (Pelc), 27. Pelc (Slabihoud).
Florbal Chomutov: Bocian - Slabihoud, P. Novotný, Ledvinka, Šamaj - Schäfferhans, Penk, Pelc, Dorňák, Hruška


Jelikož se nám povedlo zvítězit ve čtyřech předchozích zápasech, očekává se na tomto turnaji velká účast hráčů i fanynek. Protože jsou proti různé okolnosti, časným termínem „výkopu“ (díky Čendo) počínaje či špatným počasím konče, takže se nás schází pouze devět hráčů do pole a jediný brankář Boca. Bohužel nás oslabili zranění (Brouk, Buřt....) a trenérské povinnosti (Izzy, Hynek), takže sestavu nemůžeme nazvat ideální. Díky nízkému počtu sportovníku se v klidu vejdeme do dvou aut a další dva nadupané vozy zahraničních značek musíme nechat před Delvitou.

K první zápasu nastupujeme proti již notně rozcvičeným (delší rozcvičku provozují už jen extraligové kluby či Jazzmani Žatec) hráčům TJ Lokomotiva Louny „B“. První třetinu se nám, ač každý rozvičku řádně ošulil, daří hrát parádní florbal se spoustou kombinací i střel a jen díky famóznímu výkonu brankáře soupeře končí třetina naším vítězstvím 3-1. Parádní asistenci na druhý gól si připisuje Šami, který přes celou šířku hřiště vybídne ke skórování toho dne střelce i spalovače šancí Šafiho. V druhé třetině je to jako na houpačce, na každý náš gól se daří soupeři reagovat protiúderem a do závěrečného dějství jdeme se stále dvoubrankovým vedením 6-4. Šance mají oba týmy ale v téhle třetině dominují muži s maskou, takže padne jen jedna branka do naší sítě. Zvláště v posledních pěti minutách nás Boca podržel a vrátil nám tak laciné branky, které inkasoval v prostřední části. Minutu před koncem si na uklidnění a vydýchání bereme oddechový čas. Ovšem ihned po nástupu na palubovku si Doktor zpracuje jednoho útočníka soupeře na prsa a vynese ho až za mantinel, za což po zásluze inkasuje dvě minuty. Louny cítí šanci a odvolávají brankáře, ale tento moment zvládáme a nepouštíme soupeře do žádné šance naopak sami můžeme skórovat. Zápas končí naším vítězstvím 6-5, nejlepším hráčem utkání je vyhlášen střelec hattricku Šafi.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři