Oficiální web florbalového klubu Chomutov
23.09.2006

Detail zápasu

1., sobota 23.9.2006,
FbK Rafani Chomutov
-
Florbal Chomutov
1:5 (0:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Fokt (Schäfferhans), 10. H. Novotný (Brouček), 18. Penk (Schäfferhans), 26. Straka (Brouček), 31. H. Novotný (Penk).
Florbal Chomutov: Bocian - P. Novotný, Slabihoud, Ledvinka, Hruška - H. Novotný, Penk, Schäfferhans, Brouček, Dorňák, Straka, Fokt, Somol


Den – sobota 23. 9. 2006 v 8.15 hod. To byl ten správný čas se sejít a vyrazit na první turnaj letošního ročníku. Skupinka nadržených, po letní přípravě zocelených, sportovníků nedbale přešlapovala a diskutovala na parkovišti před Delvitou. Mnoho nových tváří mezi námi. Dva klucí z Kadaně a tři tváře mladých dorostenců, kompenzovali ztráty způsobené odchodem Šamiho a Mikiho za studiem. Objevil se dokonce i předseda Buřt, ale na zápasy ho jeho pochroumané stařecké koleno nepustilo. V počtu 14 běhavců a jedné fanynky jsme vyrazili pro první body do Litvínova, kde jsme se o ně měli utkat v derby s Rafany a s mosteckými Wings. Cesta ubíhala svižně a nic se na ní nepřihodilo.

K prvnímu zápasu jsme nastoupili s tím, že v Chomutově jsme po delší dobu, vlastně od začátku našeho účinkování na flórbalové scéně, neohroženými vládci. Značně zdecimovaným Rafanům (6 kusů do pole + brankář) jsme chtěli naložit nějaký ten úvodní příděl. Bohužel se nám během zápasu nepovedlo, díky včas nenatrénováným kombinacím, dostat soupeře pod tlak a on se s úspěchem bránil našim nájezdům. S převahou na lavičce, jak počtem hráčů, tak kvalitou, jsme vyčkávali jak vlci, a čekali, až se soupeř unaví. Sice jsme hned ve druhé minutě vedli, když poprvé za dospěláky skóroval mladý Fokt, ale pak jsme měli až do desáté minuty hluché místo. V ní se trefila po nahrávce Brouka nová akvizice v týmu, Hynek Novotný. Strážce naší svatyně, Bóca, neměl za celou třetinu žádný zákrok. Hned v úvodu druhé části vsítil pěknou střelou branku Penkič a mysleli jsme na poklidný průběh zápasu. Nebýt nedorozumění Slabáka s Doktorem, kdy Slabák v nouzi nahrál dozadu Doktorovi a do nahrávky vběhl unavený soupeř, který po breaku, nachytal našeho chytače na švestkách a podél nohy snížil na 1 : 3, vše by dopadlo bez obdržené branky. V závěru třetiny se trefil druhý dorostenec, s námi již delší dobu hrající, Stračena. V poslední části svou druhou brankou v zápase navýšil na konečných 5 : 1 znovu Hynek Novotný. Hra z naší strany moc pěkná nebyla. Převážně se na tom podepsalo teplé léto, pozdější zapracování nových posil a hlavně a to především, neschopnost klíčových persón v týmu během léta shodit nějaké to nabrané kilo.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři