Oficiální web florbalového klubu Chomutov
13.04.2008

Detail zápasu

19., neděle 13.4.2008,
Florbal Chomutov
-
TJ Lokomotiva Louny
4:3 (2:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 8. Fokt (Havel), 15. Borovička (Penk), 31. Hruška (Penk), 38. Bendl (Fokt).
Rozhodčí: Švec, Kalanin. Vyloučení: 5:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 14. Střely na branku: 7:33.
Florbal Chomutov: Vlček - Penk (C), Hruška, Zattovič, Straka, Novotný - Borovička, Pelc, Štika - Havel, Fokt, Bendl


V neděli 13.dubna se v Lounech mělo odehrát velké drama, nelítostný boj mezi Chomutovem a Louny. Přímá bitva o postup do 3.ligy mužů 2008/2009. Pokud jsme nechtěli kalkulovat s ostatními výsledky, museli jsme soupeře na jeho domácí palubovce porazit. Nastoupili jsme se dvěma pětkami a Vlčákem v bráně.

Začátek zápasu byl trochu opatrný a trochu nervózní, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Přesto se nejdenalo o žádnou taktickou a defenzivní hru. Jako první se gólově prosadili hráči Lokomotivy. Nepokryli jsme přihrávku od zadního mantinelu před bránu a důrazný hráč na brankovišti nás ztrestal - 0:1. Přesně začátek, jaký jsme nechtěli. Naštěstí netrvalo dlouho a podařilo se nám vyrovnat. Prvním naším borcem, který letos poslal míček do lounské branky, se po nahrávce Havlika stal Foktis - 1:1. A nezůstalo jen u toho. V čase 14:16 vystřelil Penkič, a Bory na dvakrát úspěšně dorážek - 2:1.

Hned po dvou minutách druhé třetiny jsme o své vedení přišli - 2:2. Průběh zápasu byl i nadále vyrovnaný, i když více vyložených šancí měli na svých hokejkách domácí. Svými zákroky nás však držel famózní Vlčák. Přesto lze jen těžko věřit údaji o počtu střel, který je v zápise o utkání zaznamenán v první třetině 15:3 pro domácí a ve druhé dokonce 10:0 ! Postupně se začali do hry vkládat i rozhodčí. Místo aby se soustředili na zákroky na hřišti, trestali naše (pravda zbytečné) reakce. Nejprve inkasoval dvě minuty Bóca za řeči a poté i Vlčák za údajný úder loktem. A tak jsme šli do tří, ale tuto situaci jsme perfektním pohybem a bojovností ubránili. Ovšem nemělo to být dnes naposledy...

Naše odhodlání strhnout vývoj utkání na svou stranu se projevil hned po 19ti vteřinách druhé třetiny, kdy si od mantinelu naběhl do střelecké pozice Jablkoň a svojí pověstnou střelou tahem zamířil přesně k tyči - 3:2. V 8. minutě zachytil soupeřům námaz před bránou Foktis, předložil míček Míšovi, který ranou z první nedal gólmanovi šanci - 4:2. Na drama zadělali Lounští v čase 11:53, když snížili na rozdíl jediné branky. Následně byli v rychlém sledu po sobě vyloučeni Jablkoň a Kapr, a tak jsme poslední minutu utkání hráli opět pouze se třemi hráči v poli. Domácí po oddechovém čase tuto svoji výhodu ještě zesílili odvoláním brankáře. Bránili jsme se ale statečně a obětavě, obrovský kus práce odvedl náš jediný hrotový hráč Foktis. Pár vteřin před koncem nám zatrnulo, když zvonila branková konstukce za Vlčákem, ale společnými silami jsme kulatý nesmysl do brány projít nenechali. Těsný výsledek jsme udrželi a zaslouženě jsme se mohli radosvat z vítězství, které nám po čtyřech letech opět dává právo hrát vyšší soutěž.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři