Oficiální web florbalového klubu Chomutov
30.03.2008

Detail zápasu

18., neděle 30.3.2008,
USK Slávie Ústí nad Labem B
-
Florbal Chomutov
1:7 (0:2, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky: 9. Straka (Fokt), 15. Bendl (Havel), 23. Penk (Borovička), 26. Hruška (Somol), 37. Novotný (Straka), 44. Havel (Bendl), 45. Bendl (Fokt).
Rozhodčí: Urik, Kalanin. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 10. Střely na branku: 16:29.
Florbal Chomutov: Vlček - Novotný, Straka, Penk (C), Hruška - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Somol, Štika - Pelc


Po dvouzápasové pauze jsme nastoupili znovu, tentokrát s cílem vrátit Ústí nad Labem porážku z ledna. Také tentokrát byl soupeř méně početný a tentokrát jsme toho chtěli patřičně využít.

Od začátku jsme byli aktivnější, hra se odehrávala především na naší útočné polovině, avšak zpočátku jsme museli vyladit střeleckou mušku. Až v 9. minutě nás tvrdou střelou v přesilové hře poslal do vedení Stračena - 1:0. Zápas byl celkem důrazný, občas zbytečně vyhrocený, ale relativně v mezích. Trochu uklidňující (i když v našem podání je to trochu nebezpečné slovo) druhý gól přidal v poslední minutě první části Michal Bendl - 2:0.

Ve druhé třetině jsme rozhodně nechtěli polevit, a tak jsme se nadále trpělivě snažili o dobývání ústecké svatyně. Naše snaha vyústila v 8. minutě, kdy jsme zužitkovali i druhou nabídnutou početní výhodu a po Penkičově přesném zásahu to bylo už 3:0. V minutě 11. navíc rozvlnil síťku za soupeřovým gólmanem Jablkoň, a tak jsme v poklidu vedli 4:0. Tvrdost soupeřovi hole poznal těsně před přestávkou Foktis a odnesl to roztrženým obočím, avšak jako správný bojovník zápas dohrál.

V úvodu poslední třetiny jsme dostali k dispozici třetí přesilovou hru a i v ní jsme vsítili gól, čímž jsme si zajistili v tomto utkání 100% bilanci. Tentokrát byl úspěšným exekutorem Doktro - 5:0. Úsměvná situace nastala o pár minut později, kdy na steč ústecké bráně běžel Foktis a po střele do levého horního růžku se radoval z pěkného gólu, který posvětil i rozhodčí, který gestem ukázal na branku. Vzápětí však soupeřům obránce vzal míček a rozehrál v domění, že se jednalo o tyč, a tak i rozhodčí rozpažil a hrálo se dál. Za stavu 5:0 jsme se tomu mohli jen pousmát. Šestý gól přidal dvě minuty před koncem Havlik a sedmý o chvíli později i Michal. O čisté konto jsme vlastní chybou a chamtivostí po vstřelení osmého gólu připravili Vlčáka pouhé tři vteřiny před koncem - 7:1.

Cíl: 6 bodů - úkol splněn. Nyní nás čeká poslední turnaj, na němž se rozhodne o postupujících - 13.4. se v Lounech utkáme s domácí Lokomotivou a Litvínovem.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři