Oficiální web florbalového klubu Chomutov
10.02.2008

Detail zápasu

12., neděle 10.2.2008,
Florbal Chomutov
-
SK Bivoj Litvínov C
5:4 (2:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Borovička (Štika), 6. Borovička (Štika), 19. Borovička (Hruška), 20. Fokt (Havel), 39. Bendl.
Rozhodčí: Pangerl, Vápeník. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 22. Střely na branku: 37:26.
Florbal Chomutov: Okénka - Penk (C), Straka, Novotný, Hruška, Jetenský - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Pelc, Štika - Dorňák


Po dvouzápasové pauze jsme nastoupili na lounskou palubovku znovu, tentokrát nás čekal náš přímý pronásledovatel v tabulce, litvínovský Bivoj. Při pohledu na mladé juniory v černo-žlutém dresu jsme se zdráhali uvěřit, že nás skutečně čekají Staré Pušky. Do branky se postavil Ox, jinak naše sestava nedoznala změn.

Zápas byl přesným opakem předchozího klání proti Lounům. Byl rychlý, útočný, dramatický a hlavně padaly góly. Jako první se radovali litvínovští a to už ve 2.minutě. Netrvalo ale dlouho a tu nejlepší možnou odpověď zařídila dvojice Kapr a zakončující Bory - 1:1. Stejný duet nás v 6. minutě poslal do vedení, když tentokrát Bory v přesilové hře propálil vše, co mu stálo v cestě 2:1. Jenže, jenže, jenže. V závěru třetiny jsme se až příliš tlačili do předu s vidnou přidání třetí branky, a soupeř toho využil v poslední chvíli - brejk a v čase 14:59 bylo vyrovnáno - 2:2.

Po minutě hry ve druhé části přišel další zvrat a Livínov opět vedl - 2:3. Střelecké umění Boryho se však nezastaví před ničím (tedy skoro před ničím, viz. níže v článku :)) a tak nás tento nadějný křídelní útočník poslal svým třetím gólem opět do nerozhodného stavu - 3:3. Zdůrazňujeme, že tím završil svoji sérii sedmi gólů v řadě za FbC 98 (4 minule v CV a 3 dnes). Gratulujeme ;) O minutu později se po několikerém nastřelení brankové konstrukce prosadil Foktis a byl tu obrat na opačnou stranu - 4:3. Ale třetina opět končila za nerozhodného stavu, když jsme inkasovali 43 vteřin před jejím koncem.

Posledních 15 minut bylo kdo s koho. Hra se přelévala na jednu či druhou stranu a drama vrcholilo. Bivoj měl výhodu přesilové hry, kterou ale nevyužil a vzápětí jsme udeřili my. Rozehrávku středem hřiště zachytil Michal Bendl, bleskově se uvolnil přes obránce a svůj únik zakončil neomylnou střelou do pravého horního růžku - 5:4. Závěr utkání byl infarktový, ovšem perfektní bojovnost a nasazazení všech spolu s trochou štěstí zapříčinilo, že jsme výsledek udrželi.

Deset vteřin před závěrečnou sirénou se však stalo něco, na co bude florbalový národ dlouho vzpomínat. Po vybojovaném míčku se do úniku na prázdnou bránu vydal Bory, podporován Kaprem. Zřejmě jen on sám ví, zda měl v úmyslu přihrát nebo vystřelit, každopádně se ukázal jako pravý sportovní charakter, který nemá to srdce, aby soupeře poslal do kolen. A tak zvolil nestandartní řešení této situace, které umí zřejmě jen on a v hokejovém světě známý Patrik Štefan z Dallas Stars. Míček elegantně dostal za brankovou čáru, bohužel se však nevešel do tak malé věci, jakou florbalová branka bezesporu je.

Posledních 8 vteřin jsme už ale náskok udrželi, a zajistili si vítězství 5:4 a tříbodový zisk z tohoto turnaje.

Náš dlouholetý spoluhráč a spolehlivý obránce Petr Novotný v tomto utkání nastoupil ke svému 100. mistrovskému zápasu za FbC 98 Chomutov. Děkujeme za vynikající služby a přejeme hodně štěstí do druhé stovky! P.S.: To bude drahý :D

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři