Oficiální web florbalového klubu Chomutov
15.03.2008

Detail zápasu

15., sobota 15.3.2008,
Jazzmani Žatec
-
Florbal Chomutov
4:5 (3:1, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 13. Hruška (Okénka), 29. Borovička (Štika) 33. Straka (Fokt), 37. Štika (Pelc), 37. Havel.
Rozhodčí: Andrea, Polanský. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 12. Střely na branku: 21:34.
Florbal Chomutov: Okénka - Novotný, Straka, Šamaj, Hruška (C) - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Pelc, Štika


Sobota 15.března byla dalším hracím dnem Ústecké ligy mužů. Tentokrát nás los soutěže zavedl do Krupky, kde jsme proti silným soupeřům měli bojovat o udržení třetí příčky. Ze sestavy na poslední chvíli vypadl nemocný Jirka Somol, a tak jsme jeli přesně se dvěma pětkami a jedním gólmanem.

Jazzmanům ze Žatce jsme chtěli oplatit porážku z domácí palubovky. Bohužel po úvodním buly jsme zřejmě ještě několik minut byli myšlenkami trochu mimo a začátek zápasu jsme zaspali. V čase 0:57 jsme inkasovali poprvé a o 40 vteřin později už to bylo 0:2. Rozhodně začátek, který bychom si nepředstavovali. Podařilo se nám hru trochu uklidnit a v následujících minutách jsme soupeře zatlačili na jeho obranné polovině. Jenže žatecký brankář měl výborně postavené tyče. Snad polovina našich pokusů troskotala na brankové konstrukci. Až ve 13. minutě se nulu na naší straně podařilo prolomit. Ox dlouhým výhozem našel našeho dnešního kapitána Jablkoně, který přesnou střelou snížil na 1:2. Bohužel ještě do přestávky získal soupeř zpět dvoubrankový náskok - 1:3.

Bohužel i po přestávce se nám střelecká smůla lepila na paty. Opět několikrát nastřelené břevno nebo tyče už nás, slušně řečeno, štvalo. A když jsme v 6. minutě druhé části inkasovali branku na 1:4, nebylo nám dvakrát do zpěvu. Naději a trochu optimismu nám dodal gólem minutu před koncem druhé třetiny Bory po nahrávce od Kapra - 2:4.

Po nástupu do třetí třetiny jsme opět dvakrát orazítkovali tyč a čekali jsme, kdy už tuto nehoráznou smůlu prolomíme. Stalo se tak ve 3. minutě. V přesilové hře rozehrál Foktis na pravou stranu Stračenovi, který nekompromisní střelou vymetl šibenici - 3:4. Brzký gól byl pro nás velmi důležitý a nadále jsme pokračovali v aktivní hře. V 7. minutě předložil Rosťa lahůdkovou nahrávku před prázdnou bránu Kaprovi, který uklidil míček do poloprázdné brány - 4:4. Po vhazování uběhlo pouhých 26 vteřin a Havlik dokonal náš obrat nenápadnou střelou ze středu hřiště - 5:4. Donutili jsme soupeře vybrat si oddechový čas, který jsme i my využili na oddech a poradu pro závěrečné minuty. V nich se žatečtí odhodlali k velkému náporu, měli spoustu šancí, ale výborný Ox v bráně i s trochou štěstí vše likvidoval. Tři minuty před koncem jsme si time-out vybrali i my, zejména s cílem přerušit narůstající tlak soupeře. To se z části podařilo a poslední chvíle utkání jsme zvládli takticky velmi dobře.

Přestože jsme měli v utkání neuvěřitelnou smůlu a v jeho polovině jsme prohrávali už 1:4, nakonec se všechno v dobré obrátilo a slavili jsme důležité vítězství 5:4.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři