Oficiální web florbalového klubu Chomutov
20.01.2008

Detail zápasu

13., neděle 20.1.2008,
Florbal Chomutov
-
ASK Lovosice LFP
12:3 (1:1, 3:1, 8:1)
Branky a nahrávky: 6. Penk (Štika), 23. Fokt (Brouček), 27. Havel (Bendl), 27. Brouček (Borovička), 31. Zattovič (Fokt), 35. Bendl, 36. Penk (Brouček), 39. Borovička (Vlček), 40. Penk (Havel), 42. Štika (Fokt), 43. Fokt (Bendl), 45. Pelc (Štika).
Rozhodčí: Rys, Kalanin. Vyloučení: 3:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 16. Střely na branku: 28:8.
Florbal Chomutov: Vlček - Zattovič, Novotný, Penk (C), Jetenský, Jurec - Havel, Fokt, Bendl - Borovička, Brouček, Štika - Pelc


Od posledního námi pořádaného turnaje uběhl pouze měsíc a už jsme hostili další ligové boje. Tentokrát v neděli 20. ledna 2008, kdy se v chomutovské Městské sportovní hale předehrávala dvě kola původně plánovaná na březen.

Naším prvním soupeřem byl druhý tým ligy a dosud neporažený celek Lovosice Veterans, na který jsme ztráceli osm bodů. Abychom si udrželi kontakt se špičkou tabulky, potřbovali jsme nutně zvítězit. Očekával se tvrdý a vyrovnaný souboj o každý metr hřiště. Ale realita byla trochu jiná. Od počátku jsme soupeře tlačili a vytvářeli si střelecké pozice. V 6. minutě jsme se střelou kapitána Penkiče také konečně ujali vedení 1:0. První vyhrání však z kapsy vyhání, jak praví známé rčení. Za minutu lovosičtí jednoduchou souhrou překonali naší obranu a vyrovnali.

Série neproměněných šancí a vzápětí inkasovaný gól na nás bohužel zanechaly stopy i ve druhé třetině. V této části Lovosice vystřelili na bránu pouze jednou, ve 2. minutě a byl z toho gól - a rázem jsme prohrávali 1:2. Více než dalších šest minut jsme pak marně dobývali soupeřovu svatyni. Míčky okolo ní lítaly všemi směry, jen do sítě se ne a ne trefit. Gól přišel až ve chvíli, kdybychom ho čekali nejméně. Na trestnou lavici usedli v rychlém sledu za sebou Kapr a Penkič a museli jsme se bránit 105 vteřin ve třech proti pěti. Tuto možnost soupeř nejen, že nevyužil, ale dokonce v ní inkasoval. Brouk vyslal do brejku Foktise, který konečně prolomil střelecké trápení - 2:2. Velmi důležitý moment, který nás opět postavil na nohy. Dalším zlomem byla minuta 12., kdy nejprve Havlik gólem v přesilové hře převážil misky vah na naši stranu a za pouhých 16 vteřin později přidal čtvrtý zářez Brouk - 4:2.

Do třetí třetiny jsme nastupovali s vidinou bodového zisku, ale hlavně s vědomím, že ještě není všemu konec. Hned po 38ti vteřinách třetí části hry jsme přidali pátou branku, když se výstavní střelou prosadil Zatty - 5:2. Definitivně rozhodli zápas další dvě slepené trefy Míši Bendla a Penkiče, které padly v rozmezí čtyř desítek vteřin - 7:2. Soupeř sice snížil, ale naší odpovědí byla osmá trefa Boryho, který dotáhl do konce perfektní Vlčákovo výhoz (hold výhozy patří odjakživa k silným stránkám našich gólmanů :D) - 8:3. Pak už šlo vše jako po másle. Svůj hattrick dokončil Penkič a naši první letošní "desítku" zpečetil Kapr. Za rozhodnutého stavu vzal Foktis do ruky svoji druhou hokejku s níž vyvádí nejrůznější freestylové vylomeniny. Jednou z nich zaskočil zpoza brány zničeného gólmana, který se nestihl ani otočit - 11:3. V poslední minutě se na dvakrát před bránou prosadil i Rosťa a rozhodl tak o našem vysokém vítězství 12:3.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři