Oficiální web florbalového klubu Chomutov
13.01.2008

Detail zápasu

9., neděle 13.1.2008,
Florbal Chomutov
-
USK Slávie Ústí nad Labem B
4:6 (1:1, 2:0, 1:5)
Branky a nahrávky: 2. Borovička (Štika), 28. Štika (Borovička), 30. Bendl (Fokt), 40. Brouček (Borovička).
Rozhodčí: Švec, Rubáš. Vyloučení: 3:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 15. Střely na branku: 22:23.
Florbal Chomutov: Okénka - Hruška (C), Novotný, Jetenský - Borovička, Brouček, Štika - Havel, Fokt, Bendl


Hned na úvod nového roku čekala na muže nejdelší letošní cesta. V neděli 13. ledna se hrálo v hale UJEP v Ústí nad Labem. (Ne)pořadatelem bylo družstvo Igráčci Štětí. Organizace opravdu velmi vázla a turnaj měl několik vad na kráse. Především jsme dlouho napjatě očekávali, zda se pořadatelé vůbec do haly dostaví. Nakonec se tak stalo zhruba 20 minut před začátkem prvního utkání. Poté jsme vyfasovali šatnu, v níž by se zima dala krájet a topení bylo jen prostor zabírající rekvizita. A do třetice: když už Igráčci začali "organizovat" hriště, zjistili, že mají zamčené brány, a tak se dalších 45 minut čekalo na klíče.

Náš první zápas proti Tornádu Ústí nad Labem tak místo v 9:00 začal téměř o hodinu později. Soupeř měl početní převahu, disponoval více než třemi pětkami. To ovšem nakonec nebyl rozhodující faktor. Začalo se poměrně zostra, ústečtí v první třetině vyfasovali 10 trestných minut, my čtyři. Jako první se trefil soupeř, když v 5. minutě využil právě jednu z přesilových her. Avšak v 9. minutě jsme odpověděli stejnou mincí, také v početní výhodě dorážel z blízka Bory - 1:1.

Po přestávce jsme čelili obrovskému náporu. Dlouho jsme se bránili, ovšem v těchto chvílích nás podržel vynikající Ox v brance, kterému dvakrát pomohla také branková konstrukce. Podařilo se nám neinkasovat a zápas se postupně znovu vyrovnal. Navíc ve 28. minutě znovu zafungovala spolupráce Bory - Kapr a vedli jsme 2:1. A 6 vteřin před koncem druhé třetiny přidal zvýšil na 3:1 Michal Bendl po nahrávce Foktise.

Do třetí třetiny jsme šli s cílem vedení co nejdéle udržet a eventuelně přidat ještě nějaký ten gól navrch. Bohužel jsme už ve 3. minutě inkasovali "haluz", kdy se hráč natlačil před naši bránu a míček se od jeho těla odrazil do sítě - 3:2. V 7. minutě už bylo vyrovnáno a v 9. jsme prohrávali 3:4. Oddechovým časem jsme se pokusili soupeře sesadit z koně, což se částečně podařilo a Brouk nás vyrovnáním opět vrátil do hry. V závěru zápasu jsme dostlai k dispozici přesilovou hru, která však z naší strany byla tragická. Nejprve jsme soupeře nechali utéct do přečíslení, které zakončil přesnou střelou a šestý gól padl z trestného střílení.

Zápas pro nás hodně nešťastný, odešli jsme bez bodů a se sklopenými hlavami.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři