Oficiální web florbalového klubu Chomutov
25.11.2007

Detail zápasu

6., neděle 25.11.2007,
FBC Wings Most
-
Florbal Chomutov
1:6 (0:0, 0:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 21. Fokt (Straka), 30. Pelc (Borovička), 31. Straka (Fokt), 32. Štika (Penk), 41. Zattovič (Havel), 44. Pelc (Štika).
Rozhodčí: Kučera, Polanský. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 8. Střely na branku: 25:37.
Florbal Chomutov: Vlček - Penk (C), Jetenský, Zattovič, Straka - Borovička, Pelc, Štika - Havel, Fokt, Bendl


Po jednozápasové pauze, kterou jsme strávili diskuzemi nad kávou a párky (ev. klobásou - Zatty) jsme nastoupili do druhého utkání proti nám nepříjemnému soupeři - FBC Wings Most. V sestavě tohoto mužstva jsme navíc zpozorovali několik nových tváří...

Do zápasu jsme vstoupili aktivněji a hned od začátku zatlačili soupeře do defenzívy. Výsledkem však byly pouze dvě nastřelené tyčky a dvakrát trefené břevno. Inu mostecký brankář měl svoji svatyni dobře postavenou.

Ani po přestávce nedošlo v naší koncovce k výraznému zlepšení. Až ve 21. minutě prostřelil Dan Fokt se svojí novou zbraní vše, co mu stálo v cestě - 1:0. Uklidňující druhý gól pak přidal pouhých 23 vteřin před koncem druhé třetiny Rosťa Pelc, a tak nálada o druhé přestávce už byla o něco optimističtější.

Ze třetí třetiny uběhlo něco málo přes minutu když "ranou jako z děla" z pravé strany zvýšil na 3:0 Martin Straka. Krátce na to jsme ovšem soupeři dovolili snížit dorážkou z malého brankoviště. Byl to zároveň jediný míček, který toho dne prolétl za záda úžasně chytajícího Honzy Vlčka. Drama jsme ale nepřipustili a hned v následující minutě nám tříbrankový náskok vrátil Martin Štika. Ve 41. minutě se pak střelou skrytou za bránícího hráče trefil další premiant Anton Zattovič a chvíli před koncem završil na konečných 6:1 opět Rosťa Pelc.

Zápas jsme zvládli na výbornou a po delší době si připsali vysoké vítězství. Ukázalo se, že sázka na mládí bude tou správnou cestou, kterou bychom se měli ubírat. Turnaj si všichni náležitě užili a v tabulce se posuneme o nějakou tu příčku výše do důstojnějších rovin. Věříme, že plný bodový zisk potvrdíme na příštím turnaji na domácí půdě v neděli 16. prosince.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři