Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce, foto: Vladimír Kapuš (www.fotokapus.cz) | 25.02.2018

Základní část vrcholí! Chomutov porazil Start98 Praha a dál se rve o play off!

Základní část vrcholí! Chomutov porazil Start98 Praha a dál se rve o play off!
C H O M U T O V - Doslova hrobníkovi z lopaty utekli v sobotu večer chomutovští florbalisté. Aby se udrželi v reálném boji o postup do play off, potřebovali nutně porazit třetí tým tabulky Start98 Praha. Ještě sedm minut před koncem prohrávali však prohrávali 5:6. Pak ale přišel další skvělý obrat této sezóny, který všechny přítomné diváky ujistil, že Severočeši boj o elitní osmičku nehodlají ani v nejmenším vzdát!
25.kolo, sobota 24.2.2018, 19:00
Florbal Chomutov
-
FAT PIPE Start98
8:6 (3:2, 2:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 11. Bejček (T. Fiala), 17. L. Fiala (T. Fiala), 18. Linc (Šarša), 29. T. Fiala (L. Fiala), 40. Pastor (Fokt), 53. Linc, 57. Linc (Kellermann), 60. Pastor (Linc) - 1. Volf, 14. Stejskal (Běloch), 25. Volf (Řehulka), 39. Stejskal, 43. Chudina (Vašíček), 49. Volf (Stejskal).
Rozhodčí: Dolanský, Sýkora. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 153. Střely na branku: 37:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:6, 8:6.
Florbal Chomutov: Vlček - Šarša (C), Kellermann, Semerád, Pavelka, Smetana, Turek - Linc, Fokt, Pastor - T. Fiala, L. Fiala, Bejček - Štěrba, Šafařovský, Kopp
FAT PIPE Start98: Zavadil - Pražák, Volf, Boubelík, Běloch, Hradický, Křivanec, Konečný, Stejskal, Jirásek, Volek, Vašíček, Zeidler, Koubek, Chudina, Chládek, Segeč, Fenik, Řehulka


Do třetiny lépe vstoupil pražský celek, za který nenápadnou, ale účinnou střelu vyslal Tomáš Volf. Po 36 vteřinách již chomutovští muži prohrávali. Možná to přineslo neklid na chomutovské hokejky, ale hráči to na sobě nenechávali znát. V 6. minutě následovalo vyloučení na straně pražského celku a muži tak měli první velikou příležitost výsledek dorovnat. Využití této šance ale nepřišlo, přesto na skládání zbraní bylo ještě čas. V počátku 11. minuty přišla srovnávací branka od Ondřeje Bejčka, ale o dvě minuty později Pražáci opět vedli 1:2. Muži začali na zkušeného soupeře vyvíjet tlak a snažili se být ještě nebezpečnější, což mělo účinek a souhra bratří Fialů zajistila srovnání na 2:2. Před koncem třetiny na střeleckou vlnu nasedl i Petr Linc a domácí celek za asistence Ondřeje Šarši poslal do vedení 3:2.

Po pěti minutách druhé třetiny Kunratice srovnali díky jejich nejproduktivnějšímu hráči Tomáši Volfovi, ale následně opět svou sílu ukázalo bratří duo – Tomáš a Lukáš Fialovi, kteří zajistili vedení Chomutova. Výsledek 4:3 svítil nad hlavami všech velice dlouho, až před koncem druhé části přišlo drama, kdy za Kunratice srovnal Petr Stejskal a těsně před koncem se za domácí prosadil i Petr Pastor. V poslední části pražští hráči ukázali, proč se nacházejí v horní části tabulky, jelikož dokázali již potřetí srovnat, dokonce jít i do vedení 5:6. To ale bylo poslední, co jim naši domácí muži na chomutovské palubovce povolili, jelikož od této chvíle hřiště zcela ovládli, stav dorovnali a zvítězili 8:6.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři