Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Eliška Vetýšková; foto: Roman Dušek (www.mazlik.net) | 28.10.2017

Zisk bodů na dosah ruky! Chomutov podlehl lídrovi z Královských Vinohrad

Zisk bodů na dosah ruky! Chomutov podlehl lídrovi z Královských Vinohrad
C H O M U T O V - Chomutovští vstoupili do devátého kola 1. ligy v den státního svátku, 28. října, na domácí půdě. Sehráli velmi vyrovnaný zápas s lídrem ligy, TJ Sokol Královské Vinohrady. Chleba se lámal zejména v druhé třetině, kdy hosté vstřelili tři rychlé branky a získali vedení 6:3. Chomutov poté dotahoval, ale na vyrovnání už nedosáhl. Proto si Královské Vinohrady odvážejí tři body.
9.kolo, sobota 28.10.2017, 17:00
Florbal Chomutov
-
TJ Sokol Královské Vinohrady
5:6 (2:2, 2:4, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Štěrba, 4. Jäschke (Štěrba), 31. Pastor (Fokt), 39. Linc (Pastor), 43. Linc (Šarša) - 7. Rychetník, (Hartman), 19. Skřivánek (Hartman), 27. Pecha (Šneberger), 32. Blažej (Pecha), 33. Skřivánek (D. Záň), 34. Pecha (Šneberger).
Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 165. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:6, 5:6.
Florbal Chomutov: Netopilík - Šarša (C), Pačmag, Semerád, L. Fiala, Turek, Kellermann - Linc, Fokt, Pastor - Šafařovský, Jäschke, Štěrba - Bejček, Pavelka, Kopp
TJ Sokol Královské Vinohrady: Černý - Jelínek, Blažej, Pecha, Lanc, Hartmann, Otta, Skřivánky, Hájek, D. Záň, Hájek, J. Záň, Kapucián, Stuchlík, Šneberger, Rychetník, Winkler, Beran


9. kolo 1. ligy: Florbal Chomutov X TJ Sokol Královské Vinohrady

Chomutov odehrál 9. kolo 1. ligy na domácí palubovce proti průběžnému lídrovi TJ Sokolu Královské Vinohrady. Zápas byl velmi vyrovnaný. Rozhodovaly v něm drobné chyby soupeřů.

První třetina:Vyrovnaná první třetina skončila nerozhodně – 2:2!

Chomutov měl fenomenální vstup do první třetiny. Během čtyř minut se prosadil dvakrát. Brzy poté přišla individuální chyba Daniela Fokta, která si vysloužila vyloučení, díky němuž vstřelil hostující tým první branku v zápase. Deset minut se týmy doslova přetahovaly o míček svoji aktivní hrou. Na sklonku první třetiny ale převážil útok Královských Vinohrad, který přinesl svému týmu druhou branku. Počáteční třetina skončila vyrovnaným stavem 2:2.

Druhá třetina:Bleskový převrat posunul Královské Vinohrady do vedení!

Druhá třetina začala výkonem „na jistotu“, který nepřinesl kýženou branku žádnému ze soupeřů. Do vedení se dostali hostující v 7. minutě bezchybnou akcí Jakuba Pechy. Chomutov na branku zareagoval rychlou akcí Petra Pastora, který přestřelil brankáře hostů. Radost na straně domácích netrvala dlouho, bleskurychlé tři góly vstřelené Královskými Vinohrady obrátily průběh zápasu naruby a výsledek naklonily spíše na stranu hostů. Florbalisté Chomutova se před koncem třetiny vzpamatovali a uštědřili soupeři jednu branku. Stav byl 6:4.

Třetí třetina:Chomutov předváděl neskutečný boj!

Chomutovští na začátku třetiny brilantně využili svoji přesilovou hru, ze které dokázali vytěžit branku na stav 5:6. Oba týmy po poslední brance, kterou vstřelil Chomutov, hrály velmi opatrně a nepouštěly se do žádných velkých přestřelek. Domácí celek nevyužil v 16. minutě svou přesilovou hru, díky níž by mohl eventuálně vyrovnat a protáhnout zápas do prodloužení. Do konce třetiny žádný tým nepřeměnil svoje úsilí v cennou branku.

Vítězem sobotního zápasu se přeci jenom těsně stal lídr 1. ligy TJ Sokol Královské Vinohrady za stavu 6:5.

Ohlasy k utkání

Komentář Miroslava Purkrábka (TJ Sokol Královské Vinohrady):"Tvrdé souboje, hra nahoru a dolu, vybruslování oblouků. Naštěstí dnes nešel od ledu takový chlad. Zápas se nám nepovedl, ale o to víc jsme ho oddřeli. Zachránila nás druhá třetina. Děkujeme soupeři za vyrovnaný zápas."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři