Oficiální web florbalového klubu Chomutov
20.09.2008

Detail zápasu

1., sobota 20.9.2008,
Florbal Chomutov
-
FbK Prty
13:3 (4:1, 4:0, 5:2)
Branky a nahrávky: 4. Morava (Straka), 5. Straka (Penk), 9. Šamaj (Štika), 9. Morava (Straka), 16. Štika (Penk), 19. Štika (Brouček), 23. Schäfferhans (Štika), 24. Schäfferhans (Brouček), 30. Schäfferhans (Brouček), 31. Schäfferhans (Štika), 35. Fokt (Morava), 35. Morava (Fokt), 38. Vaclík (Penk).
Rozhodčí: Andrea, Břicháček. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Střely na branku: 46:12.
Florbal Chomutov: Burda (27. Majerčík) - Hruška, Šamaj, Penk (C), Straka - Schäfferhans, Brouček, Štika - Morava, Fokt, Vaclík


Po několika měsících volna se opět rozjela Ústecká liga mužů. Ani letos v ní nechybí zastoupení barev FbC 98 Chomutov. Reprezentuje nás v ní nově vzniklý tým s přívlastkem "B". Ten by měl navázat na model, jenž jsme v mužích využívali ve druhé polovině minulé sezóny, tzn. skloubení starších hráčů s dorostenci, kteří zde budou sbírat zkušenosti. Hned na prvním turnaji v sezóně si svou ligovou premiéru mezi dospělými odbyli Martin Morava, Adam Vaclík a v bráně Kuba Majerčík.

Pořádání úvodního turnaje připadlo na bedra týmu z Nového Sedla, který jako domácí prostředí zvolil halu v Lounech. Los nám na začátek přiřkl za soupeře FbK Prty. Ti přivezli jednu pětku a gólmana a tak se dalo tušit, že zápas nenabídne větší drama. Jako první jsme sice inkasovali, a to hned v 1. minutě, ovšem ze strany soupeře to bylo na dlouho vše. Iniciativu jsme poté převzali my a podle očekávání výsledek postupně otočili až na 9:1. Do třetí třetiny vystřídal Burdise v bráně premiant Kuba a nutno dodat, že jsme mu jeho první chytání příliž nezpříjemnili. Nechali jsme ho dvakrát na holičkách a soupeř díky tomu snížil na 9:3. Teprve tento krátký výpadek nás donutil opět přepnout na vyšší stupeň a zápas jsme již v poklidu dovedli ke konečnému výsledku 13:3.

Za zmínku stojí především čtyři góly Šafiho v řadě, velmi dobrý výkon Morčeho, který se uvedl hattrickem, i Adama, jenž si ostré náboje schovával do dalšího zápasu. Ale výborný výkon podali všichni. Hráli jsme kolektivně, bojovně a pro radost, a tak to má být!

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři