Oficiální web florbalového klubu Chomutov
04.10.2009

Detail zápasu

2.kolo, neděle 4.10.2009, 16:00
Florbal Chomutov
-
FBC TBC Ústí nad Labem
10:3 (4:1, 1:1, 5:1)
Branky a nahrávky: 5. Morava (Kämpf), 9. Nový (Boháček), 10. Bendl, 12. Borovička (Nový), 19. Nový (Borovička), 35. Morava (Bendl), 38. Kämpf (Morava), 40. Šamaj (Borovička), 41. Kämpf (Morava), 45. Borovička.
Rozhodčí: Kunz, Rys. Vyloučení: 3:4, navíc Ludvík (TBC) 5 minut. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 50. Střely na branku: 39:20.
Florbal Chomutov: Vlček - Zattovič, Kämpf, Pačmag, Šamaj - Morava, Fokt, Bendl - Borovička, Boháček, Nový (C)


Ve druhém utkání prvního hracího dne se Chomutovským postavil do cesty celek FBC TBC 68 Ústí nad Labem, který loni neuhájil druholigovou příslušnost.

Tempo zápasu od úvodních minut nebylo nijak vysoké a domácí hráči měli dostatek prostoru pro svoji hru. První třetina tak pro ně dopadla na výbornou. V 5. minutě otevřel skóre Martin Morava a vedoucím gólem jen přidal svému týmu na klidu. Momentem, který hodně napověděl o dalším osudu utkání, byly ještě v první části tři rychlé trefy Chomutova během tří minut. Postarali se o ně Filip Nový, Michal Bendl a Marek Borovička. Soupeř mezi to vtěsnal úspěšně proměněné trestné střílení, a tak po prvních patnácti minutách byl stav 4:1.

Očekávání, zda ve stylu hry dojde po přestávce k nějakým změnám, se ukázala být nenaplněna. V 19. minutě zvyšoval kapitán Filip Nový už na 5:1. Druhou třetinu lze považovat za nejvyrovnanější pasáž zápasu a také gólman Jan Vlček měl v těchto chvílích nejvíce práce. Překonat ho Ústečtí dokázali pouze jednou, přesně v čase 25:00 snižovali na rozdíl tří branek.

Poslední třetina se nesla v duchu našich přesilových her. Nejdříve přišla nezvládnutá dohrávaná početní výhoda z předešlé části a v jejím průběhu snížení soupeře na 5:3. Další vyloučení Ústeckých už ale FbC 98 využíval. V pětiminutové početní výhodě skórovali Martin Morava a Tomáš Kämpf, následný dvouminutový trest ukončil po třech vteřinách po standartní situaci Martin Šamaj - 8:2. O osudu utkání bylo jasno a v dalších minutách už bylo v sázce pouze skóre. Jeho rozdíl už se pouze navyšoval, když na 9:3 upravil znovu Tomáš Kämpf a desátý gól přidal 18 vteřin před koncem Marek Borovička.

Úvodní turnaj se hráčům Chomutova vydařil. Věřme, že v tomto trendu budou pokračovati v dalších těžkých bojích.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři