Oficiální web florbalového klubu Chomutov
05.10.2014

Detail zápasu

3.kolo, neděle 5.10.2014, 18:00
T.B.C. Králův Dvůr
-
Florbal Chomutov
3:6 (1:1, 2:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Horký (Merhout), 34. Vágner (Sluka), 37. Pokorný (Sluka) - 10. Pastor (Bejček), 27. Pačmag (Pastor), 30. Pastor (Dudek), 40. Novotný (Pastor), 58. Pastor (Bejček), 60. Dudek (Pastor).
Rozhodčí: Müller, Novosad. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 34:29. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:6.
T.B.C. Králův Dvůr: Novák - Merhout, Hušák, Sluka, Pokorný, Votava, Kubert, Halberštát, Vágner, Dvořák, Križko, Horký, Kovářik, Pokorný, Svoboda, Štěpnička, Petrmichl
Florbal Chomutov: Vlček - Pačmag (C), Krajník, Šarša, Novotný, Andrle, Náther - Dudek, Bejček, Pastor - Kopp, Jäschke, Trávníček - Faldus, Fokt, Kämpf


Ani jeden z týmů nechtěl hned z počátku udělat chybu. Proto první minuty zápasu zřejmě příliš pohledného florbalu nenabídly. Aktivita byla především na straně domácích, kteří častěji drželi míček a připravovali si více brankových příležitostí. Jednu z nich využil po chybě chomoutovské obrany v 5. minutě Roman Merhout a poslal domácí do vedení. Hosté se osmělili až v polovině první části, ale hned jedna z jejich prvních šancí skončila gólem. Ondřej Bejček našel na v ideální střelecké pozici na středu hřiště Petra Pastora, který dobře umístěnou střelou z první nedal brankáři Novákovi šanci - 1:1. Ve zbytku první třetiny se obraz hry ani skóre nezměnilo.

Po přestávce zahýbaly s hrou i skóre vyloučení, která oba týmy dokázaly trestat. První trest byl udělen domácím za špatné střídání. Hosté svého soupeře dostali pod tlak, ale žádnou větší příležitost si nevypracovali. Až v závěru přesilové hry našel Petr Pastor křižnou přihrávkou Marka Pačmaga, který z první nekompromisně zavěsil -1:2. V polovině zápasu chyboval v rozehrávce jeden z domácích obránců, míčku se zmocnil David Dudek, našel před brankou volného opět Petra Pastora, který zvyšoval na 3:1. Poté přišla dvě potrestaná vyloučení hostů, kdy Marek Vágner a Tomáš Pokorný postupně vyrovnali na 3:3. Těsně před koncem druhé části zahrál v brankovišti vysokou hokejkou obránce Halberštát a rozhodčí nařídili trestné střílení. To sice Pastor neproměnil, ale v následné přesilové hře se dobře umístěnou střelou trefil Tomáš Novotný a dvanáct vteřin před koncem vrátil vedení na stranu svého týmu - 3:4.

Ve třetí třetině se šance střídaly na obou stranách, ale oba brankáři byly výborní. Zejména chomutovský Jan Vlček držel svými výbornými zákroky těsné vedení svého celku. A jak to tak ve sportu bývá, neproměněné šance stály domácí výsledek. Rozhodující moment přinesla 58. minuta. Kdy Bejčkovu skákavou přihrávku umístil přesně trefeným volejem ze vzduchu do branky Petr Pastor - 3:5. Zakončil tak svůj hattrick a dvě minuty před koncem zmrazil naděje domácích na zvrat utkání. Šestou trefu pak sám připravil Davidu Dudkovi, když oba běželi osamoceni na prázdnou bránu soupeře - 3:6.

Chomutov tak zvládl další těžké utkání na hřišti soupeře a z Králova Dvora si odváží tři body za vítězství 6:3. Díky tomu se posunul na první příčku Národní ligy - západ a nadále zůstává jediným neporaženým týmem soutěže.

Ohlasy k utkání

Milan Karšňák (Králův Dvůr): „Jak jsme poslední utkání měli trochu štěstí, tak tentokrát jsme si vyhrát nezasloužili protože soupeř byl dnes lepší. Gratuluji soupeři k výhře a děkuji oběma táborům fanoušků za skvělou atmosféru.“

Martin Bocian (Chomutov): „Myslím že to byl dobrý zápas, ve kterém rozhodovaly maličkosti. Měli jsme víc štěstí, dali jsme více gólů. Děkujeme rozhodčím, soupeři i divákům, protože zápas měl dobrou atmosféru.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři