Oficiální web florbalového klubu Chomutov
21.09.2014

Detail zápasu

1., neděle 21.9.2014, 18:00
TJ Sokol Mukařov - Tago Mago
-
Florbal Chomutov
3:4 (1:1, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Velechovský (Šiman), 27. Hlavička (Velechovský), 40. Velechovský (Šiman) - 12. Bejček (Pačmag), 34. Novotný (Trávníček), 34. Pastor (Dudek), 34. Fokt (Novotný).
Rozhodčí: Drápal, Pospíšil. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 28. Střely na branku: 28:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.
TJ Sokol Mukařov - Tago Mago: Bína - Šiman, Drahorád, Vaculík, Velechovský, Zbyněk, Otto, Majer, Hron, Svatoš, Hlavička, Kalát, Noha, Vejrych, Kudrlička
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag (C), Krajník, Šarša, Novotný, Chytrý - Dudek, Bejček, Pastor - L. Fiala, Fokt, Andrle - Kopp, Jäschke, Trávníček


„Národní florbalovou ligu si chceme užít a dojít až do finále,“ znělo před startem soutěže z kabiny pražského týmu. „Půjdeme si za cílem postoupit do 1. ligu mužů,“ hlásili pro změnu z chomutovského tábora. Bylo tedy jasné, že hned první kolo Národní ligy svedlo proti sobě dva ambiciózní celky.

Od začátku bylo patrné, že oba týmy budou chtít vstoupit do sezóny vítězně. Avšak lépe se začátek vydařil domácím, kteří se v 6. minutě ujali vedení, když pavučiny v rohu Burdovo branky vymetl ukázkovou střelou od mantinelu Tadeáš Velechovský - 1:0. Hosté se přes pozorně bránícího soupeře prosazovali z počátku jen velmi těžko, přesto se jim podařilo zanedlouho vyrovnat. Nenápadnou střelou překvapil brankáře Pražanů Ondřej Bejček - 1:1. Tímto výsledkem také skončila první třetina.

Po přestávce šel Mukařov opět do vedení, které zařídil přesnou střelou někdejší opora Tatranu Střešovice i národního týmu Aleš Hlavička - 2:1. Klíčovým momentem celého utkání bylo několik minut na začátku druhé poloviny. Domácí nejprve nevyužili přesilovou hru a po jejím skončení přišel dokonalý obrat. Nejprve připravil Aleš Trávníček ideální střeleckou pozici pro Tomáše Novotného, který výborně umístěnou střelou vyrovnal v čase 33:31 na 2:2. O pouhých devět vteřin později se síťka v brance Traverzy vlnila znovu. Tentokrát domácí chybovali v rozehrávce, David Dudek skvěle našel Petra Pastora a ten poprvé v utkání poslal svůj tým do vedení. Dokonalý zvrat dokonal v čase 34:00 Daniel Fokt, když bekhendem dorážel předchozí střelu Tomáše Novotného - 2:4. Po oddechovém čase hráčů Mukařova se hra opět vrátila do zaběhlých kolejí pozorných obran. Domácí však přeci jen trochu přidali na aktivitě a odměnou jim bylo snížení na 3:4 pouhých pět vteřin před koncem druhé části, když si dokonale vyšachovali bránící pětici Chomutova a osamocený Tadeáš Velechovský se z ideální střelecké pozice před bránou nemýlil.


Ve třetí třetině byla k vidění dramatická bitva se šancemi na obou stranách. Chomutovští mohli rozhodnout o svém vítězství a hned z protiútoku bylo na spadnutí vyrovnání. Ale kralovali oba brankáři. Rozhodnout mohli hosté v přesilových hrách, ale nepodařilo se. A tak duel dospěl až do závěrečné power play, kterou chomutovští heroicky ubránili a mohli tak slavit první vítězství v novém ročníku Národní ligy.

Ohlasy k utkání

Aleš Hlavička (Mukařov): „Rozhodla slabá půlminutovka ve druhé třetině, gratulujeme soupeři k vítězství.“

Martin Bocian (Chomutov): „I když oba týmy nepředvedly své stoprocentní výkony, byl k vidění bojovný a dramatický florbal. Věříme, že náš herní projev se bude ještě zlepšovat. Děkujeme soupeři, rozhodčím i divákům.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři