Oficiální web florbalového klubu Chomutov
17.11.2008

Detail zápasu

10., pondělí 17.11.2008,
Florbal Chomutov
-
FBC Panteři Žatec
6:4 (1:3, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 3. Penk (Nový), 11. Borovička (Morava), 32. Prášil (Kämpf), 39. Fokt (Bendl), 41. Borovička (Schäfferhans), 45. Prášil (Bendl).
Rozhodčí: Švec, Rubáš. Vyloučení: 1:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 28:27.
Florbal Chomutov: Burda - Boháček, Kämpf, Morava, Penk - Prášil, Štípek, Nový - Borovička, Schäfferhans (C), Pelc - Fokt, Bendl


Druhým týmem, který se nám postavil do cesty, byl starý známý a nepříjemný soupeř FBC Panteři Žatec. Ti po horším začátku sezóny znovu nacházejí herní tvář a jejich výkony z posledních utkání rozhodně nebyly špatné. Potvrdili to v dnešním prvním utkání, kdy porazili domácí Litvínov B po boji 2:1. S vědomím, že nás nečeká nic lehkého jsme se chtěli připravit zejména na začátek zápasu.

Tentokrát nám úvodní minuty vyšly mnohem lépe, přesto první třetina z celkového hlediska ani tentokrát nebyla ideální. Ve 3. minutě jsme se ujali vedení, když se ranou ze střední vzdálenosti prosadil Penkič - 1:0. O tom, jak těžký zápas nás čeká jsme se přesvědčili záhy, kdy během následujících čtyř minut nám dali Panteři lekci z produktivity a otočili až na 1:3.

Převážná část druhé části hry se nesla v duchu našeho dobývání žatecké branky. Chvílemi jsme do ni bušili jako hluší do vrat, ale gólový efekt ne a ne přijít. Na druhé straně se s těžkou rolí musel vypořádat Burdis. Mnoho práce neměl, ale o to byla těžší. Rychlé protiútoky a nebezpečné dorážky - to byla hlavní zbraň soupeře. Jako dar z nebes jsme v 11. minutě vnímali Boryho zásah do černého - 2:3.

Kontaktní gól jsme chtěli potvrdit i na začátku posledního dějství, kdy jsme navíc měli výhodu přesilové hry. Postavili jsme speciální formaci a vyplatilo se. Soupeře jsme zmáčkli a ve 2. minutě dorážel Kämpfikovu střelu Franta Prášil - 3:3. V tu chvíli jsme byli na koni a při lepší střelecké mušce jsme mohli v těchto chvílí zápas dalšími minimálně dvěma góly rozhodnout. Poprvé do vedení jsme šli až v 9. minutě zásluhou Foktise, ale neradovali jsme se z něj dlouho. Za minutu bylo znovu srovnáno. V čase 40:20 znovu převážil misky vah na naši stranu Bory, když v samostatném úniku zhypnotizoval strážce žatecké svatyně a kolem jeho bližší tyče skóroval - 5:4. V poslední minutě jsme museli čelit soupeřově power play, ale Michal Bendl výbornou prací zachytil rozehrávku a po jeho přihrávce zpečetil Franta naše vítězství - 6:4.

Zisk tří bodů byl na vážkách, nerodil se vůbec lehce, ale společnými silami jsme je vybojovali. Opět se potvrdilo, že zápasy s Pantery jsou vyrovnané až do samého konce. Tentokrát s lepším koncem pro nás. Vítězství je pro nás ohromně cenné a podložené možná nejtýmovějším výkonem od začátku sezóny.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři