Oficiální web florbalového klubu Chomutov
17.11.2008

Detail zápasu

9., pondělí 17.11.2008,
Slavia TU Liberec
-
Florbal Chomutov
12:7 (6:2, 3:2, 3:3)
Branky a nahrávky: 9. Bendl (Prášil), 13. Borovička (Penk), 19. Štípek (Nový), 28. Prášil (Morava), 35. Štípek (Nový), 45. Fokt (Bendl), 45. Prášil (Penk).
Rozhodčí: Švec, Rubáš. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1. Střely na branku: 38:32. Průběh utkání: .
Florbal Chomutov: Burda - Boháček, Kämpf, Morava, Penk - Prášil, Štípek, Nový - Borovička, Schäfferhans (C), Pelc - Fokt, Bendl


Netradičně o státním svátku, v pondělí 17.listopadu, jsme odjeli k dalšímu ligovému turnaji do mrazivé litvínovské chladírny. Jako již tradičně jsme odjeli se čtyřmi obránci, premiéru na tomto postu a vůbec premiéru mezi dospělými si odbyl dorostenecký útočník Tomáš Kämpf a vedl si na výbornou. Z útočníků se omluvil Havlik a tak ani útočné trojice nehrály v kompletním složení.

Stejně studený, jako litvínovská hala, byl v úvodu zápasu také náš výkon na hřišti. První minuty turnaje nám opět utekly a prakticky rozhodly o vývoji utkání. Brzy jsme prohrávali 0:3 a přestože poté Michal Bendl snížil, v 11. minutě už byl stav 1:6 (!). Regovali jsme oddechovým časem, který nám umožnil nový začátek. Ještě do přestávky snížil Marek Borovička na 2:6.

Špatný začátek už se s námi táhnul celý zbytek utkání. Vědomí, že musíme dotahovat a nemůžeme si dovoli další chyby nás svazovalo, naopak soupeř mohl hrát zcela v klidu a bez zbytečného stresu. Ve druhé části se nám díky trefám Michal Štípka a Franty Prášila podařilo stáhnout náskok soupeře až na 4:7. Ovšem hlídání smrtících libereckých útoků nám dělalo problémy, a tak jsme následně inkasovali až na 4:9.

Ve třetí třetině už to byla pouze otázka skóre. Soupeř navyšoval, my dotahovali. Michal Štípek, Dan Fokt a Franta Prášil byly autory našich gólů v poslední části hry. Liberec nakonec zaslouženě zvítězil 12:7, čehož dosáhl především výkonem v prvních deseti minutách utkání. Již poněkolikáté jsme měli problémy se vstupem do utkání, kdy jsme stejně jako například proti Lovosicím nabrali velkou ztrátu, která se jen obtížně dohání.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři