Oficiální web florbalového klubu Chomutov
26.10.2008

Detail zápasu

5., neděle 26.10.2008,
Florbal Chomutov
-
TJ Lovochemie Lovosice Veterans
6:6 (2:5, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Fokt (Boháček), 15. Morava (Pelc), 21. Nový, 25. Zattovič (Fokt), 27. Boháček (Fokt), 41. Borovička (Zattovič).
Rozhodčí: Rys, Švec. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 27. Střely na branku: 31:20. Průběh utkání: .
Florbal Chomutov: Budra - Pačmag, Král, Boháček, Zattovič, Penk, Šamaj - Prášil, Štípek, Nový - Schäfferhans (C), Fokt, Bendl - Borovička, Morava, Pelc


Další ligová kola nás zavedly tentokrát na důvěrně známou palubovku lounské sportovní haly, kde nás jako první čekal loňský postupující soupeř z Ústecké ligy, družstvo TJ Lovosice Veterans.

Začátek zápasu byl, jak to říci slušně, hodně nepovedený... Soupeř se soustředil pouze na pozornou obranu, kterou jsme naší rozehrávkou nedokázali překonat. Trápila nás pozdní rozehrávka, pohyb v útočné fázi a střelba. Naše sebevědomí srážely smrtící protiútoky soupeře, které jsme mu sami darovali. Stav 0:3 korigoval ve 12. minutě naší první trefou Foktis, ale vzápětí jsme opět dvakrát inkasovali - 1:5! Ještě do přestávky upravil Morče na 2:5.

O přestávce jsme měli možnost naši hru důkladně rozebrat, a tak do druhé třetiny nastoupilo úplně jiné mužstvo. Zlepšili jsme prakticky všechny herní činnosti a postupně jsme začali soupeře přehrávat. Ve 21. minutě snižoval Filip na 3:5. Další ranou nám byla ojedinělá šance soupeře, která ovšem znovu skončila v naší síti - 3:6. Přesto jsme se dál snažili bojovat a zlomit nepříznivý vývoj. Ve 25. minutě využil přesilovou hru Zatty a ještě do konce druhé části nás na dostřel jediného gólu přiblížil Bohy - 5:6.

Třetí třetina plynula, soupeř se postupem času stále více stahoval blíže k vlastnímu brankovišti. Hrálo se už prakticky pouze na jednu bránu, náš nápor se stupňoval. V rozhodujících chvílí se však od nás odvrátilo štěstí (trefovali jsme tyče, protihráče, odskakovaly nám míčky...) Až pět minut před koncem utkání nalezla Zattyho dlouhá rozehrávka Boryho, který nám vystřelil remízu 6:6. Za bod jsme vzhledem k průběhu utkání nakonec rádi. Museli jsme se na něj hodně nadřít. Je třeba vyzdvihnout bojovnost celého týmu, s jakou se vypořádal s nepříznivým vývojem. Na druhou stranu nám zápas ukázal, že máme na našem projevu stále ještě hodně co zlepšovat.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři