Oficiální web florbalového klubu Chomutov
19.10.2008

Detail zápasu

3., neděle 19.10.2008,
SCC Semily
-
Florbal Chomutov
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 27. Borovička (Penk), 31. Nový (Štípek).
Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5. Střely na branku: 23:32.
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Zattovič, Penk, Straka - Borovička, Nový, Štípek - Schäfferhans, Fokt, Bendl


Druhý turnaj sezóny zavedl naše třetiligové "A" mužstvo až do dalekého Rumburku, kde jsme v neděli 19. října měli odehrát další dva mistrovské zápasy. Kvůli nejrůznějším absencím (Franta, Havlik, Rosťa, Kapr, Bohy, Šami) jsme byli nuceni stáhnout sestavu na dvě pětky a ve složení jednotlivých řad tak trochu improvizovat. Věřili jsme, že to na náš výkon nebude mít zásadní vliv.

Nejprve jsme zkřížili hokejky s nováčkem, postoupivším loni z Liberecké ligy, týmem SCC Semily. Od začátku zápasu jsme byli aktivnější, vytvářeli jsme si dostatek brankových příležitostí, které však trestuhodně zůstávaly nevyužity. Branková konstrukce na soupeřově svatyni téměř nepřestala vyzvánět, neproměnili jsme ani ty nejvyloženější situace. Od druhé třetiny soupeř přidal na pohybu a využíval naší pasivity na obranné polovině. Když to vše sečteme a podtrhneme, přišel trest. Špatně rozebraná standartka soupeře znamenala stav 0:1. Hned po vhazování navíc soupeř náhodně udeřil podruhé a jako blesk z čistého nebe tu byl výsledek 0:2.

Tento naše sebevědomí dost nalomil, přesto jsme se dokázali oklepat a znovu jsme se pustili do dobývání branky Semil. Stále jsme však bojovali především sami se sebou při zakončování našich akcí. Střelecké prokletí týmu i své prolomil až tři minuty před druhou přestávkou Bory, když využil dlouhé Penkičovy rozehrávky a na dvakrát překonal gólmana a snížil na 1:2. Před třetí třetinou jsme věřili v obrat a nastoupili do ni velmi aktivně. Výsledkem byla už po půl minutě hry spolupráce Michala Štípka a zakončujícího Filipa Nového - 2:2. V tuto chvíli jsme měli navrch my a nebýt skvěle postavené brankové konstrukce, mohli jsme s přehledem vést nejméně o pět gólů. Nestalo se. Naopak po nešťastném zaváhání v obraně vstřelil soupeř další náhodný gól prakticky z ničeho a znovu vedl 3:2. Tento výsledek už se nám změnit nepodařilo. Naše usilovné snažení o vyrovnání soupeř chvíli před koncem potrestal ještě čtvrtou trefou - 2:4.

Zápas z té nejhorší kategorie. Odešli jsme s pocitem, že jsme byli lepším týmem, přesto bez jediného bodu. Přestože výkon nebyl ideální, tak při lepší koncovce mohl znamenat pohodlné vítězství.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři