Oficiální web florbalového klubu Chomutov
05.10.2008

Detail zápasu

2., neděle 5.10.2008,
FBC DDM Kadaň B
-
Florbal Chomutov
4:7 (1:2, 2:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Bendl (Straka), 7. Bendl (Havel), 16. Štípek (Prášil), 17. Bendl (Boháček), 17. Prášil (Straka), 39. Prášil (Pačmag), 41. Nový (Šamaj).
Rozhodčí: Andrea, Rubáš. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 32:29.
Florbal Chomutov: Burda - Pačmag, Šamaj, Straka, Zattovič - Prášil, Štípek, Nový - Borovička, Pelc, Schäfferhans (C) - Havel, Boháček, Bendl


V neděli 5. října konečně nastala chvíle, k níž bylo upřeno dost pozornosti. Po loňském postupu zahájilo naše nově poskládané "A" mužstvo cestu za potvrzením účasti ve 3.lize. V této soutěži stanula chomutovská mužstva v uplynulých letech celkem třikrát. V sezónách 2001/02 a 2004/05 FbC 98 a loni Lokomotiva. Nyní poprvé v historii nastupujeme do vyšší soutěže společně s jediným cílem: udržet se a připravit se na atak druholigové brány v příštích letech. Zda se to povede, ukáže až čas. Ale zpět k onomu prvnímu turnaji...

Konal se na domácí palubovce v Chomutově pod pořadatelstvím jednoho z našich soupeřů toho dne, jak se později ukázalo také jediného, celku FBC DDM Kadaň B. V prvním utkání jsme měli vyzvat také "béčko" České Lípy, která všek na poslední chvíli telefonicky oznámila, že se nedostaví, a tak o osudu utkání se bude rozhodovat u zeleného stolu. Pro nás to znamenalo jediné. Čtyři hodiny čekání na první zápas a fakt, že ligovou premiéru si odbydeme právě proti našemu regionálnímu rivalovi z Kadaně. Do zápasu jsme nastoupili v bráně s Burdisem, dvěma obrannými dvojicemi, třemi kompletními útoky vedenými kapitánem a exkadaňským průkopníkem Šafim.

Od začátku měl zápas solidní tempo. Z naší hry bylo patrné velké odhodlání, snaha a bojovnost. V 5. minutě jsme šli do vedení, o naši první letošní trefu se postaral Míša Bendl, který utekl po pravém křídle a na dvakrát překonal Luboše Sahulu v bráně soupeře. Další naše útočné snažení si bohužel vybralo svoji daň, když jsme zapomněli na zadní vrátka a kadaňští v čase 6:35 vyrovnali na 1:1. Jenže od vhazování uběhlo pouhých 12 vteřina měli jsme znovu o gól navrch, znovu zásluhou Míši, zakončujícího pěknou souhru celé pětky - 2:1. Také ve zbytku první třetiny se hrálo převážně na naší útočné polovině, vytvořili jsme si celou řadu příležitostí, k dispozici jsme měli i trestné střílení, ale skóre zůstalo stejné.

Úvod druhé třetiny byl tak trochu "na divoko". Už po půl minutě hry zvyšoval naše vedení Míša Štípek už na 3:1. Jenže jsme znovu po vstřeleném gólu maličko polevili v koncentraci, a tak přišel trest v podobě dost laciného gólu na 2:3. To však zdaleka nebyl konec. Když na tabuli svítil čas 1:36, dovršil svůj hattrick Míša Bendl a o 21 vteřin později vymetl milimetrovou střelou pavučiny kadaňské svatyně Franta Prášil - 5:2. V této části hry jsme svého soka jasně přehrávali a jen škoda, že jsme z tlaku nevytěžili další trefy. Naopak v 11. minutě bylo sníženo na 3:5.

Třetí třetina přinesla brzké dotažení Kadaňě na rozdíl pouhé jediné branky, což bylo výraznou čarou přes nás rozpočet. V následujících minutách jsme se dostali pod místy až drtivý tlak a vyrovnání doslova viselo na vlásku. Těsný náskok jsme s vypětím všech sil ubránili a to i během dvouminutového oslabení. Poté jsme dostali pro změnu přesilovku k dispozici my a díky druhé trefě Franty Prášila jsme odskočili na rozdíl 6:4. Přesně dvě minuty poté ještě pojistil naše vedení dorážkou Zattyho střely Filip Nový a bylo rozhodnuto. Zbývající čas jsme odehráli s přehledem a došli si pro zasloužené tři body.

Vstup do soutěže se nám tedy vydařil, ale na jakékoliv závěry je velmi brzy. Až další ligová kola ukáží, jak na tom jednotlivá mužstva jsou. Napoví už příští turnaj, který odehrajeme v neděli 19. října v Rumburku a našimi soupeři budou SCC Semily a Vipers Most B.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři