Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 20.08.2011

Další tvrdou zkoušku připravil chomutovským mladíkům prvoligový tým Bivoje Litvínov

Další tvrdou zkoušku připravil chomutovským mladíkům prvoligový tým Bivoje Litvínov
C H O M U T O V - Další ostrý test v přípravě mají za sebou chomutovští hráči. Při pohledu na sestavu bychom z určitostí nepoznali, zda se jedná o výběr juniorů nebo mužů. I tentokrát dostali příležitost mladíci, aby si vyzkoušeli ostré tempo druhé nejvyšší mužské soutěže. Právě z první ligy byl totiž jejich soupeř - SK Bivoj Litvínov.
příp., pátek 19.8.2011, 19:00
Florbal Chomutov
-
SK BIVOJ LITVÍNOV
2:14 (1:4, 0:5, 1:5)
Branky a nahrávky: 11. Nepovím (Jäschke), 43. Dvořák.
Rozhodčí: Vaněk. Vyloučení: 0:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 23. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:10, 2:10, 2:14.
Florbal Chomutov: Burda (31. - 45. Majerčík) - Pačmag, Silovský, Martínek, Maštalířský, Šarša - Vaclík, Kämpf, Nový - Nepovím, Jäschke, Trávníček - Selinger, Dvořák, Dudek


V sestavě se třemi juniory a doknoce čtyřmi dorostenci nastoupili hráči FbC 98 ve spořické hale proti prvoligovému týmu SK Bivoj Litvínov. Domácí nechali odpočívat brankáře Vlčka, dále ze širšího kádru sestavy nenastoupili obránci Novotný, Täuber a útočníci Morava, Fokt, Mimra, Boháček, Šveiger, Borovička nebo Štěrba. Na místo toho pokračoval trenér ve zkoušení mladých premiantů. Tentokrát nastoupili poprvé obránce Ondra Šarša a útočník Aleš Trávníček, oba ročníky narození 1995.

A právě testování individuálních výkonů bylo hlavním úkolem domácích. V jejich hře bylo spousta nedostatků, které zkušený soupeř dokázal trestat. Litvínovští si nakonec s chutí zastříleli a zvítězili 14:2. Jediné trefy domácích zaznamenali právě junioři Petr Nepovím a Standa Dvořák

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (Chomutov): Dáváme neustále příležitost dalším a dalším mladým hráčům, aby si vyzkoušeli tempo hry v mužské kategorii. Dnes hrála velmi dobře druhá řada. Oba hráči, kteří dnes hráli poprvé, podali velmi dobrý výkon, to je další pozitivum. Navíc jsem od spousty hráčů viděl ve hře snahu zapojit herní prvky, na kterých pracujeme v tréninku. Věřím, že čím více zápasů odehrají junioři a dorostenci v tomto tempu dospělých, tím větší výhodu budou mít v ligových zápasech proti svým vrstevníkům. Prohra vypadá hrozivě, ale troufám si říct, že nás dnes posílila!



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři