Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Redakce | 02.08.2011

Chomutov vykročil do nové sezóny výhrou 4:1 nad juniory Tatranu Střešovice

Chomutov vykročil do nové sezóny výhrou 4:1 nad juniory Tatranu Střešovice
C H O M U T O V - První regulérní zápasovou zkoušku na novou sezónu mají za sebou florbalisté FbC 98 Chomutov. V utkání hraném na 3x30 minut hrubého času porazili juniorské družstvo Tatranu Střešovice na jeho hřišti 4:1. Utkání se hrálo od první do poslední minuty ve vysokém tempu. Poprvé za muže nastoupili sedmnáctiletí Jaromír Täuber a Jakub Štěrba a stejně jako zbytek týmu podali výborný výkon.
příp., úterý 2.8.2011, 18:30
TJ Tatran Střešovice
-
Florbal Chomutov
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 35. Nepovím, 73. Fokt (Nový), 75. Morava (Fokt), 85. Morava.
Rozhodčí: Lässler. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 3. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4.
Florbal Chomutov: Vlček - Pačmag, Täuber, Silovský, Novotný - Morava, Fokt, Kämpf - Nepovím, Dvořák, Štěrba - Maštalířský, Nový


V sestavě bez několika hráčů, zato se čtyřmi juniory vyrazil "A" tým v úterý 2.srpna do Střešovic k přátelskému utkání s místními juniory. Na první branku se čekalo dlouho, až po téměř půl hodině hry se prosadil z brejku ve vlastním oslabení Petr Nepovím a díky němu Chomutov vedl 1:0. Domácí vyrovnali v polovině poslední třetiny, avšak v závěru inkasovali tři branky. Dvě z hole Martina Moravy a jednu od Daniela Fokta a celkově tak FbC 98 vyhrál 4:1.

Svoji premiéru v "A" týmu si ve svých sedmnácti letech odbyli obránce Jaromír Täuber a útočník Jakub Štěrba a oba se prezentovali výborným dojmem. Utkání se neslo v duchu vysokého tempa a bylo ideální přípavou.

Ohlasy k utkání

Martin Bocian (trenér Chomutova): „Bez ohledu na výsledek jsme s prvním zápasem nadmíru spokojeni. Ačkoliv jsme nebyli kompletní a máme za sebou pouze jeden trénink, měl zápas téměř vše. Začínáme budovat nové mužstvo, přípravou prošli jen ti nejlepší a vytvořili jakési nové zdravé jádro. Pokud se nám bude dařit k tomu postupně zapracovávat do sestavy talentované juniory, jsem do budoucna optimista. Jedenáct hráčů naší dnešní sestavy je mladší dvaceti let.“



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři