Oficiální web florbalového klubu Chomutov
04.10.2009

Detail zápasu

1.kolo, neděle 4.10.2009, 09:30
FBC Česká Lípa B
-
Florbal Chomutov
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Morava (Bendl), 15. Fokt (Morava), 19. Zattovič.
Rozhodčí: Kučera, Polanský. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 10. Střely na branku: 29:29.
Florbal Chomutov: Vlček - Zattovič, Kämpf, Pačmag, Šamaj - Morava, Fokt, Bendl - Borovička, Boháček, Nový (C)


V neděli 4.října odstartoval nový ročník 3.ligy. Hned úvodní turnaj se odehrál v Městské sportovní hale v Chomutově a prvním soupeřem domácích byl celek FBC Česká Lípa B.

Zápas se od začátku nesl v trochu nervóznějším duchu, ani jeden z celků nechtěl udělat zbytečnou chybu. Postupem času začali Chomutovští přebírat mírnou iniciativu a stále více se vysouvali do útočných akcí. Hosté v pravidelných intervalech hrozili brejky a po jednom z nich se v 6.minutě ujali vedení – 0:1. Inkasovaný gól však na psychiku hráčů FbC 98 nijak výrazně nezapůsobil a ti začali poctivě pracovat na vyrovnání. Dočkali se ho v 11. minutě po spolupráci křídel prvního útoku, kterou zakončoval Martin Morava - 1:1. Stejný hráč byl i u druhé trefy, když 50 vteřin před koncem první třetiny připravil gólovou pozici pro Daniela Fokta - 2:1.

Obrat před přestávkou vlil domácím do žil zdravé sebevědomí a do druhé třetiny nastoupili velmi aktivně. A také již v 19. minutě se ujala nenápadná střela Antona Zattoviče, kterou stačil gólman pouze vyrazit nad sebe a poté už pouze sledoval, jak míček padá do sítě – 3:1. A následovaly další šance. Několik velmi dobrý pozic si dokázali hráči v černých dresech připravit, žel bez patřičného brankového vyjádření. A málem se jim to stalo osudným.

Třetí část zahájila Česká Lípa opatrnou hrou, ovšem příliš úspěchů jim nepřinesla, a tak přitlačili na pilu a začali s aktivním forčekingem. Ze hry se na obou stranách vytratil klid a hrálo se nahoru dolů. Kladivový styl se nám málem vymstil, když ve 36. minutě hosté po naší chybě snížili na rozdíl jediného gólu – 3:2. Navíc měli následně k dispozici přesilovou hru. Vytvořili si místy drtivý tlak, ale bez efektu. Poslední minuty přinesly větší drama, než by Chomutovští chtěli, přesto dokázali těsný náskok udržet a na úvod nového ročníku získat tři body.

Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři