Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša, foto: Roman Dušek | 14.10.2018

Těsné vítězství v Ostravě! Výhru nad MVIL zařídil pěti brankami Pastor

Těsné vítězství v Ostravě! Výhru nad MVIL zařídil pěti brankami Pastor
C H O M U T O V - Krátce před sobotním polednem vyrazili florbalisté Chomutova na půdu posledního celku 1. ligy mužů. V nové sezóně stále čekal MVIL Ostrava před tímto zápasem na své první body a proti Chomutovu chtěl tuto černou sérii utnout. Hráči MVILu dokázali během utkání dvakrát vyrovnat skóre, přesto si chomutovští odvezli těsné vítězství 6:5.
8.kolo, sobota 13.10.2018, 20:00
1.MVIL Ostrava WOOW
-
Florbal Chomutov
5:6 (1:2, 1:2, 3:2)
Branky a nahrávky: 18. Klimek (Děček), 36. Šarközy (Robenek), 45. Děček (Klimek), 49. Tesárek (Jurzdin), 54. Klimek (Jurdzin) - 6. Pastor (E. Štěrba), 13. Novotný (Linc), 38. Pastor (E. Štěrba), 40. Pastor (Šarša), 49. Pastor (Linc), 51. Pastor (Semerád).
Rozhodčí: Kamil Sojka a Tomáš Sojka. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 30:28. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 4:2, 4:4, 4:6, 5:6.
1.MVIL Ostrava WOOW: Kořínek - Smrčka, Gaščík, Robenek, Adámek, Tesárek, Kotzur, Jurdzin, Žmolík, Mechel, Klimek, Fňukal, Sládek, Šarközy, Kubíček, Svačinka, Lacina a Děček.
Florbal Chomutov: Ščurko - Šarša (C), J. Štěrba, Novotný, Kellermann, Smetana, Jäschke - Linc, E. Štěrba, Pastor - Stibor, Šafařovský, Semerád - Giptner, Bejček, Kopp.


Lepší vstup do utkání měli svěřenci Jakuba Šimka. V čase 05:35 se poprvé večer radoval Petr Pastor - 0:1, který využil nepozornost ostravské obrany při standartní situaci. Ostrava se přes snahu nedokázala vyrovnat skóre a naopak udeřili podruhé v zápase chomutovští. Obránce Tomáš Novotný přesnou střelu do horního rohu branky navýšil náskok Chomutova - 0:2. Neprůstřelnost brankáře Ščurka vydržela do 18. minuty, když se prosadil Richard Klimek - 1:2.

Ve druhé třetině měli florbalisté Ostravy výhodu přesilové hry po vyloučení Ondřeje Šarši, kterou ale nezužitkovali. V polovině zápasu si poprvé v zápase vyzkoušeli i výhodu o jednoho hráče chomutovští, ale skóre se neměnilo. Naopak ve 36. minutě se dočkali hráči MVILu vyrovnání, které zařídil Petr Šarközy - 2:2. Vedení Chomutova vrátil zpět Petr Pastor. Nejprve v čase 37:47 rozvlnil síťku za Kořínkem - 2:3 a jedenáct vteřin před odchodem do šaten završil hattrick po dlouhé přihrávce obránce - 2:4.

Na začátku třetí periody mohl útočník Pastor přidat čtvrtou branku. Po faulu na Petra Lince bylo nařízené trestné střílení, které ale zatím tříbrankový střelec neproměnil. Snížení se ale dočkali domácí ve 45 minutě. Třetí branku MVILu vstřelil Martin Děček - 3:4. Vyloučení Kellermanna využili ostravští, kdy se prosadil Adam Tesárek v čase 48:18 - 4:4. Vyrované skóre dlouho nevydrželo a po výměně míčku Pastora s Lincem první jmenovaný napravil své zaváhání z úvodu třetiny - 4:5. Pátou branku přidal Petr Pastor v 51. minutě - 4:6, kdy využil Chomutov poprvé přesilovou hru. Poslední snížení v zápase přišlo v 54. minutě po vyloučení Adama Stibora. Po druhé v utkání se prosadil Richard Klimek - 5:6. Přes závěrečný tlak domácích se už skóre nezměnilo a Chomutov si odvezl z Ostravy vítězství 6:5

Ohlasy k utkání

Komentář trenéra Tomáše Svačinky (1. MVIL Ostrava WOOW): "Je to pořád dokola, chceme hrát v co nejširším kádru, ale někteří hráči nejsou schopni nedělat hloupé až dětské chyby. V momentě největšího tlaku tyto chyby dělají naopak nejzkušenější hráči. Dnes jsme vůbec nehráli špatně, ale přehrávání gólových situací nás stál zápas. Musíme se víc tlačit do zakončení a zlomit toto “prokletí”. Příště budeme silnější. Děkuji divákům, soupeři a rozhodčím za zápas."

Komentář trenéra Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Věděli jsme, že nás nečeká vůbec jednoduché utkání. Domácí od začátku dokazovali, že chtějí otočit nelichotivou sérii. Naši klíčoví hráči zabrali a ukázali své kvality a rozhodli zápas. Děkuji soupeři, rozhodčím a divákům za utkání."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři