Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Lenka Láryšová, foto: Roman Dušek | 29.09.2018

Muži nedali kunratickému Startu98 šanci a zvítězili 10:2

Muži nedali kunratickému Startu98 šanci a zvítězili 10:2
C H O M U T O V - O svátečním dni muži na své palubovce přivítali tým FAT PIPE Start98 Praha-Kunratice. Utkání začali po první buly lépe kunratičtí hráči, ale po páté minutě se dostali do tempa Chomutovští a ovládli hřiště. Svému soupeři nedali šanci po zbývajících padesát pět minut a jednoznačně zvítězili 10:2.
5.kolo, pátek 28.9.2018, 19:00
Florbal Chomutov
-
FAT PIPE Start98
10:2 (4:0, 3:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 6. Šarša (E. Štěrba), 7. Bejček (Kopp), 9. Bejček, 16. Pastor (E. Štěrba), 23. Pastor (Šarša), 29. Šarša (E. Štěrba), 36. E. Štěrba (Pastor), 44. Pastor (J. Štěrba), 45. J. Štěrba (Pastor), 48. E. Štěrba (Pastor) - 28. Chmelíček (Stejskal), 38. Chmelíček (Jirásek).
Rozhodčí: Sladký, Vybíhal. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 222. Střely na branku: 33:23. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 7:1, 7:2, 10:2.
Florbal Chomutov: Ščurko - Šarša (C), Kellermann, Novotný, L. Fiala, Smetana, Hlaváček - J. Štěrba, E. Štěrba, Pastor - Semerád, Šafařovský, Stibor - Bejček, Jäschke, Kopp - Giptner.
FAT PIPE Start98: Lupoměch - Pražák (C), Plaček, Boubelík, Schuller, Svobodova, Kulík, Stejskal, Jirásek, Kříž, Kosař, Škoula, Marek, Kerzel, Vacenovský, Řehulka, Havránek a Chmelíček.


Přesné střely a pevná chomutovská obrana

V počátku utkání by se zdálo, že kunratičtí hráči mají nad Chomutovem převahu, to se ale změnilo v 5. minutě, kdy chomutovští florbalisté využili volného prostoru na velkém brankovišti a vstřelili první branku. Po umístěné střele kapitána týmu Ondřeje Šarši se dvakrát po sobě prosadil Ondřej Bejček a Petr Pastor. Vedení 5:0 hřálo u srdce každého chomutovského diváka. Po celou dobu se pražští hráči snažili s výsledkem něco udělat, ale buď narazili na skvělou chomutovskou obranu a její bloky, nebo hradbu v bráně – Lukáše Ščurka, který předváděl výborné zákroky. Jediný úspěch ze strany Kunratic přišel během druhé třetiny, kdy se jim podařilo dvakrát skórovat, ale to domácí hráče nijak nerozhodilo. Naopak, pokračovali ve svém sebevědomém výkonu a utkání dotáhli do vítězného konce – 10:2.

Ohlasy k utkání

Komentář Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Od začátku až do konce z naší strany dobře odvedená práce. Děkuji celému týmu a již teď se těšíme na neděli do K. Varů. V neposlední řadě nesmím zapomenout na naše fantastické publikum."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři