Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša, foto: Roman Dušek | 17.08.2020

Vítězný vstup do Poháru Českého florbalu! Chomutov porazil Českou Lípu

Vítězný vstup do Poháru Českého florbalu! Chomutov porazil Českou Lípu
C H O M U T O V - Souboj prvoligového a superligového celku v úvodním kole Poháru Českého florbalu vyzněl lépe pro zástupce druhé nejvyšší tuzemské ligy. V zápase bohaté na branky florbalisté Chomutova přestříleli Českou Lípu a úspěšně vkročili do vrcholové části poháru. Na devíti brankách Chomutova se podílelo celkem devět různých střelců. Důležitým dílkem k úspěchu byl také brankář Jan Vlček, který pomohl týmu několika důležitými zákroky.
POHV, sobota 15.8.2020, 17:00
Florbal Chomutov
-
FBC Česká Lípa
9:8 (3:2, 4:4, 2:2)
Branky a nahrávky: 14. Linc (Novotný), 17. Melíšek (Kopp), 19. Hlaváček (Halej), 25. Giptner (Bernas), 29. Šarša (Kellermann), 36. Halej, 39. Macura, 49. Štěrba, 58. Novotný (Kellermann E.) - 1. Kadlec (Ekl), 14. Karel (Spilka), 26. Ekl (Jirsa), 27. Dzierža (Kopič), 28. Procházka, 32. Jirsa (Ekl), 41. Procházka (Jirsa), 60. Ekl (Jirsa).
Rozhodčí: Čadek, Strnad. Vyloučení: 1:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: 60:60. Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:5, 5:5, 5:6, 7:6, 7:7, 9:7, 9:8.
Florbal Chomutov: Vlček - Šarša "C", Kellermann E., Kellermann D., Macura, Hlaváček, Huňat, Linc, Novotný, Štěrba, Bernas, Halej, Kučera, Giptner, Andrle, Kopp, Melíšek
FBC Česká Lípa: Jirka - Stárek, Jireček, Dzierža, Mlejnek, Spilka, Procházka, Kadlec "C", Hřebřina, Karel, Kopič, Matějíček, Novák, Jirsa, Štěrba, Vlček, Ekl


Ohlasy k utkání

Komentář trenéra Martina Bociana (HEROS Florbal Chomutov): "Zápas ve velkém tempu. Podařilo se nám dvakrát zvrátit vývoj utkání, navíc jsme se po celý zápas opírali o vynikající výkon brankáře. Jsem rád, že v některých pasážích se v utkání objevily prvky, na kterých pracujeme v tréninku. Do sezóny budeme ještě lepší. Díky výborným fanouškům i soupeři a přeji mu hodně štěstí do dalších duelů."

Komentář trenéra Petra Kopty (FBC Česká Lípa): "Hra se stala velmi aktivním zápasem z obou stran. Vypracovali jsme si spoustu šancí, bohužel i velikou část jsme jich neproměnili a z osmi gólů už se zdály lehko vážností. Je vidět, že je na čem stavět, ale ještě to bude hodně práce. Gratuluji soupeři k vítězství a přeji mu hodně štěstí v dalších zápasech."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři