Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša (FOTO: Roman Dušek) | 15.11.2018

Nebojácný výkon Chomutova nestačil. Po prohře s Bohemians končí v poháru

Nebojácný výkon Chomutova nestačil. Po prohře s Bohemians končí v poháru
C H O M U T O V - Středeční večer nabídl v chomutovské městské hale skvělou podívanou. V osmifinále Poháru České pojišťovny se střetli florbalisté Chomutova se superligovým týmem z Prahy. Bohemians Praha si ve druhé třetině vytvořili tříbrankový náskok, ale svěřenci Jakuba Šimka se hnali společně s domácími diváky za vyrovnáním. Klokani vedení udrželi a po prohře 5:4 Chomutov končí v pohárové cestě.
POHOF, středa 14.11.2018, 19:30
Florbal Chomutov
-
FbŠ Bohemians Praha
4:5 (2:3, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Pastor (Štěrba), 16. Štěrba (Šarša), 40. Pastor (Šarša), 60. Semerád (Pastor) - 9. Kieler (Cabejšek), 13. Cabejšek (Šefčík), 19. Šefčík (Cabejšek), 22. Juha (Ďopan), 25. Juha (Kieler).
Rozhodčí: Knap, Kněžík. Vyloučení: 3:4 + Tomáš Kindl OS. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 268. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5, 4:5.
Florbal Chomutov: Ščurko (Štěpánek) - Šarša "C", Kellermann, Semerád, Kučera, Smetana, Hlaváček, E. Štěrba, J. Štěrba, Pastor, Linc, Šafařovský, Stibor, Bejček, Jäschke, Kopp, Müller, Bernas, Halej
FbŠ Bohemians Praha: Kratěk (Kotouček) - Zezulka, Šebek, Dobisík, Krebner, Juha, Forman, Netrefa, Křivanec, Šneberger, Šefčík, Ďopan, Chudina, Kieler, Kuncman, Kindl "C", Cabejšek, Chalabala


Chomutov vstoupil do utkání velmi ustrašeně. V první třetině dostával Bohemians Praha do brankových příležitostí. Klokanům se v 9. minutě vydařilo napadání chomutovské obrany. Cabejšek vybojoval v pravém rohu míček, který následně našel volného Patrika Kielera před brankou a poprvé překonal domácího Ščurka - 0:1. O dvě minuty později se připomněl chomutovským fanouškům Petr Pastor, který jednoduše natáhl míček na půlce a střelou pod břevno nedal šanci Kraťkovi - 1:1. Rychlý brejk využili hráči Bohemians ve 13. minutě. Patrik Šebek se probojoval přes střed hřiště, míček poslal na levý mantinel Šefčíkovi, který našel křižnou nahrávkou Cabejška a hosté si vzali vedení zpět - 1:2. Hru nahoru dolu využil v 16. minutě Erik Štěrba. Po levé straně se doslova prorval obranou Bohemians před Kraťka. Míček nakonec doskákal až do branky - 2:2. V 19. minutě florbalisté Bohemians využili pomalý návrat chomutovské obrany a Šefčík využil přihrávku od Cabejška - 2:3.

Na začátku druhé třetiny se prosadil Juha . Překvapivou střelou z těžkého úhlu překonal Ščurka - 2:4. Ve 23. minutě si šel odpočinout na trestnou lavici domácí kapitán Šarša za blokování hole. Chomutovští skvěle bránili, ovšem v čase 24:11 nešťastně tečoval Hlaváček přihrávku Juhy a míček prošel nad nohou domácího brankáře - 2:5. Rychlé dvě branky Bohemians ale domácí nepoložili. Právě svěřenci Jakuba Šimka se dostávali do vícero brankových příležitostí, ovšem selhala přesná koncovka. Před druhou sirénou si zahráli chomutovští přesilovou hru. Šarša si dlouho hrál s míčkem až našel na středu volného Pastora, který přesnou ranou k levé tyčce nedal Kraťkovi šanci. - 3:5

Do třetí třetiny si přenesli domácí další početní výhodu. Čtyřminutovou převahu ale neproměnili v branku. Pohledný florbal se hrál na obou stranách. Ani vyloučení hostujícího Cabejška, domácího Jäschkeho a Erika Štěrby nezměnilo skóre v průběhu poslední části. Tři minuty před koncem si Chomutov vzal oddechový čas a následně šel do hry bez brankáře. Několik příležitostí od Šarši či Lince ale neskončilo brankou. Až v čase 59:20 ze středu hřiště trefil skákavý balón Semerád a snížil na 5:4. V posledních sekundách hledal autor posledního gólu Petra Pastora, ale tomu přeskočil míček hůl.

Ohlasy k utkání

Komentář Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Na začátku zápasu přišel lehký respekt ze superligového soupeře. Ten z nás opadl hned od úvodního hvizdu druhé části. Mrzí nás neproměněné šance, kterých bylo víc než dost. Na druhou stranu jsme všichni trenéři hrdi na kompaktní bojovný výkon celého týmu. Děkuji soupeři, rozhodčím a fantastickým divákům. PS: Zelí, drž se!"

Komentář Michala Jedličky (FbŠ Bohemians): "Po nadějné první třetině jsme trochu polevili a nechali soupeře stále na dostřel, což se nám na konci málem vymstilo. Musíme zapracovat na přesilovkách a proměňování šancí. Díky divákům, soupeři, rozhodčím a držíme palce Radkovi Zelinkovi."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři