Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša (FOTO: Roman Dušek) | 24.02.2019

Chomutov rozstřílel České Budějovice! Štírům nadělil šestnáct branek

Chomutov rozstřílel České Budějovice! Štírům nadělil šestnáct branek
C H O M U T O V - Domácí vysokou výhrou zakončili základní část florbalisté Chomutova. V sobotu přivítali na své palubovce FBC Štíři České Budějovice, kteří si odvezli z Podkrušnohoří šestnácti brankový příděl. Chomutov vstoupí do vyřazovacích bojů ze třetího místa první ligy mužů. Nejlepším hráčem za chomutovský tým se stal matador Filip Nový.
26.kolo, sobota 23.2.2019, 18:00
Florbal Chomutov
-
FBC Štíři České Budějovice
16:4 (4:1, 8:0, 4:3)
Branky a nahrávky: 9. Hlaváček (Melíšek), 10. Novotný (Šarša), 13. Melíšek (Šafařovský), 19. Kopp (Melíšek), 21. Novotný (Kellermann), 22. Melíšek (Kopp), 25. Fokt (Štěrba), 30. Giptner (Halej), 30. Kellermann (Štěrba), 31. Šafařovský (Melíšek), 33. Šarša (Kellermann), 34. Šafařovský (Kopp), 45. Šarša, 51. Fokt (Novotný), 55. Šafařovský (Melíšek), 56. Halej - 12. Drobiš (Gucko), 46. Procházka, 50. Procházka (Staněk), 57. Štěpka (Procházka).
Rozhodčí: Laštovička, Čížek. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 170. Střely na branku: 43:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 13:1, 13:3, 16:3, 16:4.
Florbal Chomutov: Vlček (Stránský) - Nový, Fokt, Šarša "C", Kellermann, Novotný, Šafařovský, Štěrba, Melíšek, Kopp, Andrle, Hlaváče, Halej, Giptner, Semerád
FBC Štíři České Budějovice: Křepelka (od 56. Kulhan) - Staněk "C", Valdauf, Holý, Gucko, Čížek, Bučok, Zelinka, Drobiš, Chvosta, Štěpka, Slepička, Strouhal, Procházka


Štíři přijeli do Chomutova s omlazeným kádrem. Své opory šetřily před blížícím se playoff. Trenér domácích, Jakub Šimek, musel také upravit sestavu vzhledem k marodce. Do branky se postavil mezi tři tyče Jan Vlček, v obraně pak nastoupil Filip Nový.
Na první branku utkání 26. kola se čekalo do deváté minuty, kdy se prosadil v přesilové hře Zbyněk Hlaváček - 1:0. Signalizované vyloučení v 9. minutě zužitkoval přesnou střelou Tomáš Novotný a domácí šli do dvoubrankového vedeni - 2:0. Brejkovou situaci z 11. minuty využili hostující Štíři, na jejímž konci byl Daniel Drobiš - 2:1. Do konce první části ale domácí přidali další branky. Ve 12. minutě se prosadil Tadeáš Melíšek - 3:1, minutu a půl před koncem Ondřej Kopp - 4:1.

Chomutov nepolevil s aktivitou i ve druhé třetině. Prostřední dějství vyhrál jednoznačně 8:0. Postupně se trefili Tomáš Novotný, Tadeáš Melíšek, Daniel Fokt, Jiří Giptner, Erich Kellermann, Ondřej Šarša a dvakrát Jiří Šafařovský.

Třetí třetina už byla na branky vyrovnanější. Přesto i poslední třetinu jí chomutovští vyhráli. Branky stříleli Ondřej Šarša, Daniel Fokt, Jiří Šafařovský a Ondřej Halej. Za Štíry se prosadil dvakrát Jan Procházka a David Štěpka.

Nejlepšími hráči utkání se stali Filip Nový (Florbal Chomutov) a Jan Procházka (FBC Štíři České Budějovice).

Nejlepší hráči utkání

Ohlasy k utkání

Komentář Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Výsledek ovlivnily změny v sestavě hostujícího týmu. Potvrdili jsme pozici favorita. Děkuji klukům, že zápas odmakali od začátku až do konce. Soupeři přeji hodně štěstí do play-off a našim fanouškům děkuji za pěknou atmosféru. Těšíme se na výběr soupeře do play-off :-)"

Komentář Lukáše Malého (FBC Štíři Č. Budějovice): "Dnes jsme zkušené hráče nechali doma, i tak se ukázalo, že nám forma trošku odešla. Těšit nás můžou výkony juniorů a fakt, že nejproduktivnější hráč soupeře v dnešním utkání je náš odchovanec. Těšíme se na výběr soupeře a v play-off budeme bojovat."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři