Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša (FOTO: Roman Dušek) | 19.02.2019

O vítězství Chomutova rozhodla první třetina. Proti Slovanu bere tři body

O vítězství Chomutova rozhodla první třetina. Proti Slovanu bere tři body
C H O M U T O V - O víkendu absolvovali florbalisté Chomutova šestihodinovou cestu do Havířova. Od začátku utkání se chomutovští nenechali zaskočit úspěšnou sérií Slovanu a úvodní třetinu jednoznačně ovládli. Ve zbytku utkání drželi brankový náskok a došli si pro vítězství. Před posledním kolem se vrátili svěřenci Jakuba Šimka na čtvrté místo.
25.kolo, sobota 16.2.2019, 20:00
TJ Slovan Havířov
-
Florbal Chomutov
4:9 (0:5, 3:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Novotný, 16. Halej (Fokt), 16. Semerád (Kopp), 19. Šarša (Halej), 20. Šafařovský (Hlaváček), 34. Kopp (Melíšek), 39. Melíšek (Novotný), 52. Šafařovský (Semerád), 60. Šafařovský (Melíšek) - 27. Kozelský (Gregor). 35. Smeták (Vylegala), 36. Kozelský (Mrózek), 43. Vavrečka (Špaček).
Rozhodčí: Kačer, Sýkora. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 34:45. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 3:6, 3:7, 4:7, 4:9.
TJ Slovan Havířov: Zapletálek (Hykl) - Špaček, Vylegala, Tichý, Hromádka, Kuczera, Gregor, Mrózek, Vavrečka, Blahut, Kozelský, Chládek, Smeták, Prorok "C"
Florbal Chomutov: Stránský (štěpánek) - Fokt, Bejček, Müller, Novotný, Kučera, Šafařovský, Štěrba, Bernas, Melíšek, Kopp, Andrle, Hlaváček, Soukup, Šarša "C", Halej, giptner, Semerád


Florbalisté Chomutova nastoupili do utkání s Havířovem bez několika hlavních opor. S týmem neodcestovali Erich Kellermann, Adam Stibor, Adam Smetana či Daniel Jäschke. V sestavě dostali příležitost dva juniorští hráči - Ondřej Halej a Daniel Kučera. Šestihodinová cesta na hráčích Chomutova vůbec nebyla znát. Úvodní třetinu jasně vyhráli poměrem 5:0. Postupně se trefili Tomáš Novotný, Ondřej Halej, Vojtěch Semerád, Ondřej Šarša a Jiří Šafařovský.

Prostřední část domácí Slovan brankově vyhrál. Chomutovský brankář Milan Stránský poprvé v zápase nedosáhl na střelu ve 27. minutě Michala Kozelského - 1:5. Další branky se diváci dočkali ve 34. minutě, kdy se prosadil Ondřej Kopp - 1:6. Na dvě slepené branky domácích z hole Matěje Smetáka a Michala Kozelského - 3:6, dokázal odpovědět ve 39. minutě Tadeáš Melíšek - 3:7.

Na začátku třetí třetiny se naposledy radovali havířovští z branky Vojtěcha Vavrečky - 4:7. Na druhé straně se dvakrát prosadil Jiří Šafařovský a zkompletoval hattrick - 4:9. Závěrečná hra bez brankáře domácích nepřinesla změnu ve skóre. Chomutov vyhrál i podruhé v sezóně nad Slovanem Havířov a vrátil se na čtvrtou pozici první ligy mužů po zaváhání Florbalu Ústí.

Ohlasy k utkání

Komentář Václava Komačky (TJ Slovan Havířov): "Prvú tretinu som mal pocit, že dlhú cestu máme za sebou my a nie Chomutov. Dalšie dve tretiny to bolo z našej strany celkom v pohode, ale Chomutov si to už skusene postrážil. Ďakujem divákom za podporu, chlapcom sa hrá omnoho lepšie keď im niekto zafandi."

Komentář Martina Bociana (Florbal Chomutov): " Po vcelku jednoznačné první třetině domácí přidali a my jsme lehce polevili. Ve druhé a třetí třetině byla hra vyrovnaná a nebýt výborného výkonu našeho brankáře, mohlo to dopadnout všelijak. Zraněnému hráči domácích přejeme rychlý návrat. Díky soupeři za zápas a všem našim devíti skvělým fanouškům za podporu."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři