Oficiální web florbalového klubu Chomutov
Ondřej Šarša (FOTO: FBC Štíři ČB) | 19.11.2018

Deset branek Chomutova rozhodlo o vítězství nad Štíry z Českých Budějovic

Deset branek Chomutova rozhodlo o vítězství nad Štíry z Českých Budějovic
C H O M U T O V - Polovinu základní části zakončili florbalisté Chomutova vítězně. Ve 13. kole nadělili Štírům z Českých Budějovic deset branek a odvezli si z jihu Čech důležitou výhru – 10:4. O vítězství rozhodla už první třetina, kterou chomutovští vyhráli 4:1. Útočník Tadeáš Melíšek zažil parádní premiéru, když proti mateřskému týmu vstřelil dvě branky.
13.kolo, sobota 17.11.2018, 20:30
FBC Štíři České Budějovice
-
Florbal Chomutov
4:10 (1:4, 0:1, 3:5)
Branky a nahrávky: 10. Hanák (Havelka), 42. Froněk (Hanák), 52. Froněk (Hanák), 56. Štěpka (Havelka) - 8. Fiala (Bejček), 12. Linc (Šafařovský), 12. Semerád (Stibor), 20. Šafařovský (Linc), 40. Melíšek (Bejček), 52. Fiala, 53. Fiala (Kopp), 58. Bejček, 58. Melíšek (J. Štěrba), 60. Kopp (Bejček).
Rozhodčí: Baloun, Šuvada. Vyloučení: 2:5 + Stibor (CHM) 5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7, 4:10.
FBC Štíři České Budějovice: Kulhan - Staněk V., Králík, Kudláček "C", Valdauf, Hejplík, Staněk J., Froněk, Vilímek, Žáček, Havelka, Matějček, Fořt, Štěpka, Hanák, Brožek, Malý, Slepička, Tomšíček, Strouhal
Florbal Chomutov: Vlček (Ščurko) - Šarša "C", Kellermann, J. Štěrba, E. Štěrba, Melíšek, Semerád, Kučera, Stibor, Šafařovský, Linc, Smetana, Halej, Bejček, Kopp, Fiala, Bernas


Chomutov začal utkání v Českých Budějovic velmi aktivně. Dobrý pohyb dělal budějovickým hráčům problémy. Ve třetí minutě chomutovští poprvé nastřelili v zápase tyč. První přesilovou hru v utkání si zahráli hosté z Chomutova. Vyloučení Jana Králíka potrestal Lukáš Fiala – 0:1. V polovině první třetiny Štíři vyrovnali. Radek Hanák vyběhl od mantinelu a vymetl pavučinu Vlčka – 1:1. Chomutov ale pokračoval v aktivní hře. Po pravé straně utekl domácím obráncům Petr Linc a na vzdálenější tyč překonal Kulhana – 1:2. Druhé vyloučení domácích opět skončilo brankou. Chomutovští kombinovali až se míček dostal na střed hřiště, kde se ho ujmul Vojtěch Semerád a přesnou střelou k tyči opět rozveselil chomutovské fanoušky – 1:3. Českobudějovičtí se snažili nepříznivý stav změnit, ale Vlčka nedokázali překonat. V čase 19:04 bylo pro domácí ještě hůře. Po přihrávce Lince skóroval centr druhé formace Jiří Šafařovský – 1:4.

Ve druhé třetině svěřenci Jakuba Šimka nabídli domácím tři přesilové hry. Budějovice marně hledali recept na hostující obranu a na dobře chytajícího Vlčka. Chomutov dokonce přečkal i dvojnásobné vyloučení po polovině zápasu. Skvělou odpověď našel před druhou sirénou exbudějovický hráč a nová akvizice Chomutova Tadeáš Melíšek. Útočník se neunáhlil a kolem brankáře poslal míček do svatyně – 1:5.

Do třetí části Štíři vstoupili aktivněji. Ve 42. minutě střelu z půlky hřiště dokázal Vlček ještě zastavit, ale na dorážku Lukáše Froňka už nedosáhl. – 2:5. Další střely od domácích skončily na bloku obrany nebo hrudi Vlčka. Nenápadnou akci v Chomutova zužitkoval Lukáš Fiala v 52. minutě, kdy nic nevymýšlel a střelou k tyči opět vrátil čtyřbrankový náskok – 2:6. Po 15 sekundách přišla rychlá odpověď Štírů. Podruhé v utkání se prosadil Lukáš Froněk – 3:5. Klid na florbalky přinesla opět třetí formace Chomutova. Kopp našel před brankou Lukáše Fialu, který uklidil míček do branky a završil hattrick – 3:7. Vyloučení z 55. minuty už domácí potrestali. Po přihrávce Havelky se prosadil David Štěpka – 4:7. Po snížení šli Štíři do hry bez brankáře. Ondřej Bejček zachytil přihrávku domácích a míček dovezl až do prázdné branky – 4:8. V čase 57:50 nedokázal brankář Kulhan doběhnout zpět do branky. Tadeáš Melíšek využil situace a rozvlnil síťku. – 4:9. Samostatný únik v poslední minutě ještě zužitkoval Ondřej Kopp – 4:10 a Chomutov si odvezl vítězství z Českých Budějovic.

Ohlasy k utkání

Komentář Lukáše Malého (FBC Štíři Č. Budějovice): "Hrozný vstup do zápasu, který určil ráz celého utkání, vyhořeli jsme v přesilovkách a tam se zápas definitivně rozhodl. Chomutov vyhrál zaslouženě."

Komentář Jakuba Šimka (Florbal Chomutov): "Hráči první třetinu plnili taktiku, kterou jsme si před zápasem řekli. V druhé třetině jsme povolili uzdu emocím a některé momenty jsme řešili zbrkle a nechali se i zbytečně vylučovat. Třetí část jsme svou bojovností a týmovostí odmakali a zaslouženě zápas dovedli do vítězství. Děkuji soupeři, rozhodčím a divákům."



Platinový partner

Významní partneři

Hlavní partneři